Håpløs jernbaneutbygging i Norge

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVG skriver i dag!

Jernbanedirektoratet og Bane Nord SF og FrP vil utsette utbygging av jernbane på Østlandet i flere år.

Direktoratet sender nå et forslag ut på høring hvor de går inn for å utsette intercity-utbyggingen til flere sentrale byer på Østlandet med flere år. Jernbanedirektoratet vil utsette utbygging  i flere år, og sender nå et forslag ut på høring hvor de går inn for å utsette intercity-utbyggingen til flere sentrale byer på Østlandet med flere år. Direktoratet følger dermed anbefalingen til Bane Nor. Hvis forslaget går gjennom, blir det ikke dobbeltspor og kortere reisetid til Tønsberg, Fredrikstad, Hamar og Hønefoss til 2024. Forslaget skal ut på høring før regjeringen skal ta en avgjørelse. Dette bør ikke stå uimotsagt.

Har vi hørt noe lignende før:

I 1993 startet utbyggingen av dobbeltspor på Vestfoldbanen fra Drammen Syd til Sande. Da skjedde det samme krangel og spetakkel inntil prosjektet ble stoppet på Sande Vestfold.

Norge har peeng på bok?

At Norge med sirka 8000 milliarder på bok ikke har penger til dette viktige jernbaneprosjektet er ikke lett å forstå? Hva med FrP og partiets nye måte å få penger til jernbaneutbygging?

På tide at norske velgere setter foten ned.

Nevnte utsettelse vil ikke gi oss billigere jernbane viser vel erfaringene så langt? Det Bane Nord SF vil spare på e en utsettelse vil de vel tape mange ganger i fremtiden?

Hva ble lovet?

I tillegg jobber vi med to nye parseller, Drammen-Kobbervikdalen og Nykirke-Barkåker, Barkåker – Tønsberg ferdig! henhold til Nasjonal Transportplan for perioden 2018-29 skal det bygges: • Sammenhengende dobbeltspor fram til Tønsberg i 2024 • Dobbeltspor mellom Tønsberg og Larvik til 2032 Alt som er sakt gjelder tydeligvis ikke.

Blir vi velgere ført bak lyset?

FrP, var partiet som ga utrykk for at det ikke skulle bli måte på Jernbaneutbygging da de sist kom i regjering. Utbyggingen har i den senere tid blitt mer og mer innskrenket. Det snakkes ikke lenger om IC- bane på to spor til Lillehammer, Halden, Skien. Nå skal den stoppe i Tønsberg. Vi kan jo spørre om ny jernbane noen gang vil komme til vårt område?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags