Kjære Larvik kommune! Hva med å ha flere tanker i hodet samtidig?

NÆRMILJØET: Slå ett slag for nærbarnehagen og nærskolen, og la oss beholde muligheten til å gå til barnehagen, skriver Cecilie Thon Heidelberg.

NÆRMILJØET: Slå ett slag for nærbarnehagen og nærskolen, og la oss beholde muligheten til å gå til barnehagen, skriver Cecilie Thon Heidelberg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvordan har dere tenkt at familien i gata skal få hverdagslogistikken til å gå opp? Hvordan skal vi sammen kunne skåne miljøet, forurense mindre og samtidig lære de unge om helse- og miljøfordelene ved å bruke beina og bussen fremfor bilen? Dere vil nemlig legge ned barnehager (Valby og Varden), samtidig som dere ønsker bomring for å minke biltrafikken i sentrum. Dette henger ikke i hop.

Jeg skal fortelle dere noe... Vi ønsker også bedre miljø og mindre forurensning. Vi har lyst til å bruke beina, sykkel og buss for å komme oss på jobb. Men for å få til det, må barnehagene i nærmiljøet bevares. Det er kanskje ikke det folk tenker på først når spørsmålet om buss eller bil stilles, men spør du småbarnsfamiliene så seiler nærbarnehagen opp som en stor forutsetning for å kunne velge kollektivt fremfor bilen.

Så ha to tanker i hodet samtidig. Slå ett slag for nærbarnehagen og nærskolen, og la oss beholde muligheten til å gå til barnehagen mens vi undrer oss over fugler og kongler. Slå et slag for folkehelsa til liten og stor, og spar miljøet for mer utslipp. Da vinner miljøet, og biltrafikken begrenses inn til byen.

Hilsen mor til to vandreglade barn i Valby barnehage 

Cecilie Thon Heidelberg

Mor til to barn i Valby barnehage

Valby

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags