Gratis og billigere barnhage fra neste år

Nærmere 25.000 lavinntekts-familier har som følge av Venstres gjennomslag i forrige stortingsperiode (2013-2017) fått betydelig lavere barnehagekostnader i år, skriver Venstres Magdalena Lindtvedt.

Nærmere 25.000 lavinntekts-familier har som følge av Venstres gjennomslag i forrige stortingsperiode (2013-2017) fått betydelig lavere barnehagekostnader i år, skriver Venstres Magdalena Lindtvedt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Budsjettavtalen fra 22 november mellom Venstre, KrF og regjeringspartiene betyr at enda flere barn får gratis barnehage. Dette er viktig for å sikre alle barn rett til en best mulig oppvekst.

Konkret innebæreravtalen at inntektsgrensen for gratis kjernetid i barnehagen heves til 535.500 kroner, slik at den blir lik inntektsgrensen for rett til differensiert oppholdsbetaling. Anslagsvis 6.600 barn vil fra 1 August neste år få billigere eller gratis barnehage med en slik endring. For dem med små marginaler har dette stor betydning.

Venstre gikk til valg på å sikre alle barn rett til en best mulig oppvekst og foreslo en ny barnehagereform som gjør barnehage og SFO gratis for alle barn i lavinntektsfamilier, samtidig som vi styrker kvaliteten og valgmulighetene i barnehagene. Fra før har nærmere 25.000 lavinntektsfamilier som følge av Venstres gjennomslag i forrige stortingsperiode (2013-2017) fått betydelig lavere barnehagekostnader i år. 33.000 barn har fått billigere barnehage. 18.000 barn har fått gratis kjernetid. Nå vil ordningen gjelde enda flere barn. En seier for barna og Venstre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken