«Barnehagestyrerne sier selv at opptaket er preget av skjønn og tilfeldigheter, slik aksepterer vi ikke»

Av
DEL

LeserbrevVi har de siste ukene lest i ØP om eksempler på utilfredse foreldre som ikke har fått noen av sine ønsker for barnehagevalg innvilget. Noen hadde to ønsker, enkelte har satt opp hele fem ønsker uten å få plass på noen av dem. Andre søker også utenom hovedopptaket uten å få plass. Administrasjon har svart opp dette og innrømmer at de vil gjennomgå rutinene og sikre kvalitet og oppfølging av opptaksprosessen. La meg samtidig understreke at rådmannen har bekreftet til meg at det er overdekning av barnehageplasser i Larvik kommune, i alle soner.

Bak alle tall er det familier som gjennom våren har gått et usikkert barnehageår i møte. Larvik kommune bør i større grad sørge for bedre oppfølging av søkere, se på løsninger for et smidigere opptak og raskere tilbakemelding til foreldre. Vi må ivareta på best mulig måte barnefamilier og sørge for at Larvik kommune virkelig stå til tjeneste for denne gruppa.

Barnehagestyrerne sier selv at opptaket er preget av skjønn og tilfeldigheter, slik aksepterer vi ikke. Jeg har forståelse for at opptaket er komplisert, med prioriterte opptakskriterier som nedsatt funksjonsevne, søsken, minoritetsspråklige barn og ventelister etter fødselsdatoer, allikevel mener jeg at rutinene bør gjennomgås. Derfor jeg til høsten be rådmannen komme med forslag til endringer og et kvalitetssystem som i bedre grad ivaretar en rettferdig og smidig opptaksprosess.

Andre Lysnes, AP, leder hovedutvalg oppvekst og kvalifisering.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags