Bortgjemt og glemt eller synlig og stolt?

«Hva hvis vi brukte denne muligheten til å navngi området med referanser til kvinner og kvinnehistorie?» skriver de tre forfatterne av dette leserinnlegget.

«Hva hvis vi brukte denne muligheten til å navngi området med referanser til kvinner og kvinnehistorie?» skriver de tre forfatterne av dette leserinnlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er lyst ut navnekonkurranse for et område i Larvik sentrum som er ganske enestående flott, men litt bortgjemt og usynlig hvis man ikke er godt kjent i byen. Litt som kvinner i historien, faktisk.

Hva hvis vi brukte denne muligheten til å navngi området med referanser til kvinner og kvinnehistorie? Vi kunne kanskje la hele den naturlige veien eller passasjen det nå legges opp til å tilgjengeliggjøre og forskjønne bli en vandring i Larviks kvinnehistorikk.

Edle Hartmann fra Larvik, en av Norges første kvinnelige journalister, kunne vært brukt. Hun var også forfatter og skrev tekster under pseudonym som Sfinx, Mystifax, Femme Masquée, Madame Max og Fru Karljohansen.

En dyktig kvinnelig fotograf ved navn Thea Nielsen, født 1853, virket i Larvik i en periode og hadde sitt studio ved Torget. Hennes fotografier (om de fortsatt er å finne) og historie kunne kanskje være en rød tråd.

Vi kunne ære Hanna Winsnes som bodde på Tanum prestegård mens hun skrev en av de mest berømte norske kokebøkene «Lærebog i de forskjellige Grene af Husholdningen».

Vi kunne også hente fram alle de dyktige idrettskvinnene som kommer fra Larvik.

Mulighetene er mange og Larvik tverrpolitiske kvinnegruppe kommer til å fremme noen av forslagene for juryen og håper sterkt at de også ser på dette som en mulighet til endelig å få fram et kvinnenavn eller to i et sentralt område i vår flotte by.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags