Indre havn er ikke sentrum!

Men Indre havn i dag er ikke sentrum.  Høydeforskjellen og topografien mellom VANSKELIG: Indre havn og dagens sentrum  er vanskelig.

Men Indre havn i dag er ikke sentrum.  Høydeforskjellen og topografien mellom VANSKELIG: Indre havn og dagens sentrum  er vanskelig.

Av
DEL

LeserbrevIndre havn er ikke sentrum, og blir det kanskje heller ikke i fremtiden.

Så lenge debatten om ny jernbane til Larvik har pågått har vi hørt at jernbanen skal ligge i sentrum.

Men Indre havn i dag er ikke sentrum.  Høydeforskjellen og topografien mellom Indre havn og dagens sentrum  er vanskelig.

Parkeringsplasser

Uansett om fremtiden kommer til å kjøre med elektrisitet, hydrogen eller andre former for energi, vil det være stort behov for parkeringsplasser. Bare det at mer enn 30.000 borgere i Larvik kommune bor et godt stykke utenfor byens sentrum vil kreve at mange  blir avhengig av parkeringsplasser, som ikke er planlagt og lite diskutert?

Når avstanden i tid blir mindre mellom Larvik og Oslo, må vi kanskje regne med at mange som bor dyrt i Oslo området  flytte til Larvik og  Vestfold?

Bygges Indre havn ned uten plan?

Hva skal bygges, hva skal rives? Dette er i hvert fall noe som diskuteres lite i avisa, eller nevnes av byens politikere og øvrige myndigheter. Tas beslutninger så  tett opp til forandring at det er for sent å oppnå gode løsninger? Er det derfor Larvik utvikler seg slik den gjør i dag uten helhetlige og gode planer i god tid før større prosjekter er satt i gang?

Politikernes ansvar for kjøpekraft i sentrum
Kjøpekraft er en viktig faktor for et «levende» sentrum, men Larviks myndigheter har tillatt at det meste av kjøpekraften har blitt flyttet «utenfor» sentrum. Sentrumshandelen og arbeidsplasser kan komme i alvorlig vanskeligheter i fremtiden, på grunn av  av mangel på planer og kanskje usikkerhet om hvor fremtidens sentrum kommer til å utvikle seg? Og hva da med ny jernbane knyttet til Sentrum. Hva hvis sentrum utvikler seg et annet sted enn det sentrum vikjenner i dag?

Tore Tønder

Opptatt av samfunnsspørsmål.

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags