ØP er redd for å støte

REAGERER: Jeg skal ikke vurdere kvaliteten på verken satiren eller tegningen, men reagerer på at politisk satire fjernes fordi den kan virke unødig støtende. (Bildet viser den reelle modellen av den nye E18-brua.)

REAGERER: Jeg skal ikke vurdere kvaliteten på verken satiren eller tegningen, men reagerer på at politisk satire fjernes fordi den kan virke unødig støtende. (Bildet viser den reelle modellen av den nye E18-brua.)

Av
DEL

MeningerI dagene før kommunestyret skulle stemme over rådmannens høringsforslag om stasjonsplassering, ble det lagt ut en tegning på ØPs nettsider.

Denne tegningen viste et knippe, det vil si 13, lett gjenkjennelige lokalpolitikere med E18 og de karakteristiske bropilarene ved Eidet i bakgrunnen. Pilarene var formet som kvinnebein med høyhælte sko opp i luften.

Over tegningen var det skrevet: «Nei til mer frivillig voldtekt!» og «Velg Kongegata!!» mens det under alle politikerne var skrevet «Denne gjengen må omvendes».

Noen reagerte på det de mente var kvinnefiendtlig og la tegningen ut på Facebook. Det tok ikke lang tid før den så ble fjernet fra nettsidene til ØP.

Redaktøren kunne forklare:
«Illustrasjonen lå kun ute i kort tid før det ble tatt bort. Nettopp fordi det, selv om terskelen er høy for hva som kan tillates i politisk satiretegning, kunne virke unødvendig støtende.
Vi mener det presse etisk er innenfor hvordan man skal opptre i slike saker.
Hilsen Terje Svendsen, Ansvarlig redaktør, Østlands-Posten»

Jeg skal ikke vurdere kvaliteten på verken satiren eller tegningen, men reagerer på at politisk satire fjernes fordi den kan virke unødig støtende. Jeg lurer ikke engang på hvorledes ØP ville reagere om Muhammed-karikaturene kom til deres adresse i 2005 - fremfor Jyllands-Posten.

Med anslaget mot Charlie Hebdo i Paris for nøyaktig fire år siden i minne vil jeg peke på hvilken historisk tradisjon nettopp politisk satire bærer. Humor, god eller dårlig, er viktig i arbeidet med å ufarliggjøre konflikter, gjøre fordommer tydelige og latterliggjøre politisk korrekte sannheter.

Politisk satire er i sitt vesen irriterende og støtende, men aldri unødvendig – heller ikke i Larvik!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags