Flaks at ingen ble alvorlig skadet

Av
DEL

LeserbrevAt ingen mistet synet, fikk ødelagt hendene eller pådro seg andre alvorlige skader under nyttårsfeiringen på Indre havn i går, er bare ren flaks.

«Med unntak av et par sleivraketter og noen litt for feststemte mennesker, gikk feiringen fredelig for seg», hevder Østlands-Postens reporter etter sitt besøk på Indre havn natt til 1. januar. Det er mildt sagt å pynte på realitetene - og beskrivelsen stemmer dårlig med min opplevelse av nyttårsfeiringen.

La det være sagt: Det var mange glade mennesker på Indre havn. Noen av dem har sikkert en litt tung dag i dag, men smil, latter og klemming er alltid fint å se.

Det som imidlertid skremte meg, var omfanget av uvettig omgang med fyrverkeri. Fyll og eksplosiver er aldri en god kombinasjon, og det kom godt til uttrykk på Indre havn. I løpet av de omlag 45 minuttene jeg var der, observerte jeg i alle fall tre, fire batterier e.l. som veltet, slik at skuddene gikk mer eller mindre horisontalt, delvis mot de mange menneskene som var samlet der. Jeg ble selv truffet i benet og det ville overraske meg om jeg var den eneste.

Andre moret seg med å holde fyrverkeriet i hendene, mens det lyste opp nattehimmelen over Larvik. Det er ikke vanskelig å tenke seg hvilke konsekvenser det ville kunne få, dersom produktet, av en eller grunn, eksploderte i hendene til vedkommende. For å toppe det hele, plasserte en ung mann et utskytningsrør i munnen, mens det hele ble foreviget på adskillige mobiltelefoner.

Det mest tankevekkende var å se et par gutter i tidlig barneskole-alder også holde fyrverkeri i hendene – med det jeg antar var foreldrene tilstede. De smilte og lo. En ting er ungdommelig dumskap – de fleste av oss har vært der – men når man “lærer” at dette er greit som barn, da er det jammen ikke rart det går galt av og til.

Det er mange foreldre i Larvik som skal være glade for at 1. nyttårsdag ikke startet med en tragedie. Med en sønn eller datter hvis fremtid plutselig var ødelagt.

Jeg er glad det gikk bra. Så bør kanskje Larviks folkevalgte vurdere om frislippet på Indre havn er en klok måte å feire nyttår på? Forrige årsskifte tilbrakte jeg som tilskuer til den organiserte oppskytningen i Sandefjord. Det føltes ikke bare mye tryggere – men det var også flottere.

Godt nyttår.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags