Svar til Stig Hatlo

BEDRING: Når det nye somatikkbygget i Tønsberg står klart til innflytting i 2021, vil vi ha andre forutsetninger for å få til en god pasientflyt. Arbeidet med å få til best mulige helsetjenester i nytt bygg er allerede startet, skriver Stein Kinserdal,
administrerende direktør, Sykehuset i Vestfold.

BEDRING: Når det nye somatikkbygget i Tønsberg står klart til innflytting i 2021, vil vi ha andre forutsetninger for å få til en god pasientflyt. Arbeidet med å få til best mulige helsetjenester i nytt bygg er allerede startet, skriver Stein Kinserdal, administrerende direktør, Sykehuset i Vestfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg viser til Stig Hatlos åpne brev i Østlands-Posten 20. april, og vil her forsøke å gi svar på de spørsmål han stiller meg. Først og fremst ønsker jeg å si at jeg er takknemlig for Hatlos ærlige brev. I helsetjenesten er vi avhengige av pasienter og pårørendes tilbakemeldinger for kunne drive kontinuerlig forbedring og tjenesteutvikling.

DEL

MeningerHatlos erfaring med Sykehuset i Vestfold i denne hendelsen er ikke i tråd med slik vi ønsker at våre tjenester skal være. Likevel vil jeg påpeke at vi har organisert vår tjeneste slik at akutte tilstander skal til sykehuset i Tønsberg, mens det ved sykehuset i Larvik foregår planlagt pasientbehandling. Selv om dette i Hatlos tilfelle kan virke tungvint, må vi ha systemer og prosedyrer for å sikre best mulig behandling for alle.

Gjennomsnittlig ventetid ved akuttmottaket er tre timer. Alle pasienter blir hastegradsvurdert, noe som betyr at i perioder hvor det kommer mange kritisk syke pasienter til akuttmottaket, vil pasienter med stabil helsetilstand kunne oppleve en lengre ventetid. Det er svært beklagelig når våre pasienter opplever å måtte vente lenge i akuttmottaket. Å redusere ventetiden som ikke har med medisinsk utredning og behandling å gjøre, er et prioritert område for SiV.

Hatlos lange vei fra armbrudd til gips handler ikke om økonomi. Det handler i stor grad om logistikk. Når det nye somatikkbygget i Tønsberg står klart til innflytting i 2021, vil vi ha andre forutsetninger for å få til en god pasientflyt. Arbeidet med å få til best mulige helsetjenester i nytt bygg er allerede startet. I mellomtiden vil vi gjøre alt vi kan for å unngå at Hatlos historie blir en gjenganger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags