Det er nå det virkelig gjelder

Jessica, 21 år, blogger og bosatt i Larvik

Jessica, 21 år, blogger og bosatt i Larvik Foto:

Av
DEL

LeserbrevDen siste uken har vært uvirkelig. Og jeg tror jeg kan snakke på vegne av flere enn bare enn meg selv når jeg sier det. Livet har stoppet opp, Norge har stoppet opp, og igjen sitter vi i hvert vårt hjem med beskjed om å oppholde oss minst mulig ute blant andre mennesker.

I dette innlegget skal jeg ikke si noe om håndvask, om at man er nødt til å holde karantenetiden sin, eller hvordan dette viruset har fått herje i Italia fordi folk ikke har tatt viruset på alvor.

For dette vet vi nå.
Vi vet det er alvor.

Frisører har stengt.
Svømmehaller har stengt.
Hoteller har stengt.
Treningssenterne er stengt.
Skolene er stengt.
Det meste er i det hele tatt stengt.

I de få lokalbutikkene som er åpne, er det nokså tomt. Sentrum også ganske tomt, for uten om dagligvarebutikkene. Koronaviruset har allerede begynt å sette sitt preg på Norge, og ikke minst byen vår.

Mange er permittert, selvstendig næringsdrivende sitter uten inntekt, og vi kan bare anta at denne pandemien også vil prege norsk økonomi i tiden som kommer.

Men, da er det viktigere enn noen gang at vi ikke glemmer at vi kan hjelpe til å begrense dette! Vi må velge å støtte lokale butikker og bedrifter. Vi må ikke slutte å handle på grunn av koronaviruset, men vi må handle på en annerledes måte.

Mange av de unike restaurantene og kafeene vi har i byen vår, tilbyr take-away. Både ved at man ringer inn, eller ved at man sender en melding til kontoen deres på sosiale medier. Betalingen kan man unnagjøre med VIPPS. Noen tilbyr også hjemkjøring!

Flere lokale klær- og interiørbutikker, tilbyr det samme. Noen av de kan også kjøre varene dine hjem for deg. Vi kan handle, uten å være i kontakt. På samme måte som vi i tiden som kommer må ta vare på hverandre, uten å ta på hverandre.

Vi kan alle være med på å gjøre en forskjell for byen vår, og for lokalsamfunnet.

Det er nå det virkelig gjelder!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags