Dolvenbanen, litt tanker omkring en skytebanes betydning for ett lokalsamfunn

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Våren for 15 år siden var jeg for første gang tilbake i Brunlanes siden barndommen. Jeg kom dit igjen på grunn av Dolvenbanen, skyteanlegget til Brunlanes JFF. Siden den gang har jeg besøkt Dolvenbanen og nærmiljøet ofte nok til at folk i butikk og restaurant sier hei og har en hyggelig kommentar når de ser meg. Noe jeg takker for og gjenkjenner betydningen av fra egen by, som også er feriested.

Jeg kom dit i følge med familie som er sportsskyttere, utøvere av en idrett med lange og stolte tradisjoner i landet vårt. En idrett Brunlanes JFF har betydelig ære for å representere beundringsverdig og slik jeg forstår er en stor drivkraft innenfor.

Jeg skriver dette for å vise den/de som skal beslutte noe omkring Dolvenbanens fremtid litt om hva mine besøk betyr for lokalmiljøet. Hva jeg som heiaperson gjør i deres lokalsamfunn, og som kan ganges opp i hundretall fordi vi er mange som følger med skytterne. Skytterne selv gjør også noen av disse tingene, mat og drikke er for flertallet handlet lokalt.

Dette blir litt utleverende, men det er for at dere skal forstå avtrykket ett besøk gjør. Det er for at dere skal forstå hvor mye penger dette er for lokale næringsdrivende. Jeg kjøper mat og drikke, gaver og ting vi trenger (og noe kjekt å ha). Jeg besøker gallerier og alle aktuelle arrangementer som foregår i nærmiljøet mens jeg er der. Jeg kjøper lodd og gir til innsamlinger. Jeg sender linker til folk. som er spesielt opptatt av ting/aktiviteter, når disse foregår i nærmiljøet til Dolvenbanen. Hører jeg/vi om nye lokale bedrifter e.l. som trenger litt drahjelp i starten, så bidrar vi hvis vi kan med markedsføring m.m. Jeg gir folk reisetips, som jeg selvfølgelig har fått fra lokalkjente og prøvd. Jeg er tett på avhengig av smaken av lokalproduserte bær og grønnsaker ved start av sesongen. Flere av mine bekjente, utenom skytemiljøet, finner nå veien til deres lokalmiljø for å handle nettopp disse varene etter tips fra meg. Tror dere forstår poenget.

En viktig ting å nevne er at jeg, og øvrige besøkende/de som trener/konkurrerende til Dolvenbanen, er der flere ganger i året og ikke bare i turistsesong.

Hvorfor gjør jeg dette i stedet for å være kjip turist som tar med alt. Rett og slett fordi jeg beundrer og respekterer den innsatsen ildsjelene i Brunlanes JFF har gjort for lokalsamfunnet og hele skytemiljøet i landet vårt. Tenker at ett lokalsamfunn som har så fine folk iblant seg. Disse folkene som redder ungdom fra en dårlig retning og gir de ett inkluderende og trygt miljø på Dolvenbanen. Disse folkene som lærer opp og motiverer så uendelig mange utenfor egen bygd. Disse folkene som ikke vil ha noe og som blir litt forlegne når man sier takk. Tenker at de skal vite at vi legger igjen penger i og engasjement for lokalsamfunnet deres, slik at dette samfunnet kan se at vi er takknemlig for at Dolvenbanen eksisterer og at vi er mange som synes den er viktig.

LES OGSÅ:

Skytebanen på Dolven

«Vedtaket kan sammenlignes med å få tillatelse til å bygge en fotballbane, men etter den er ferdig bygget, kun får tillatelse til å benytte den ene banehalvdelen»

Her har naboene fått nok: – Det er rart at vi ikke kan gå på egen eiendom uten å få stålhagl i hodet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags