Gå til sidens hovedinnhold

Samboergaranti – en romantisk drøm

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skulle så gjerne invitert representanter fra Høyre på besøk til vår sykehjemsavdeling. For man kan jo lure på om de vet noe som helst om vår hverdag? Samboergaranti, ja det høres kanskje ut som en selvfølge når man argumenterer med kjærlighet og sunn fornuft. Men hvis det skulle være et godt nok grunnlag for vedtak på sykehjemsplass, så burde det vært lange køer utenfor dørene her.

Det er mye som kan la seg løse ved å bruke kreativitet og legge «go'vilja» til. Men dette forslaget er så hinsides all forstand at jeg vet ikke om jeg klarer å ta det på alvor.

Mener altså politikerne at friske mennesker skal ha fortrinnsrett på en sykehjemsplass? Hvordan har dere tenkt å løse dette i praksis? Hvem skal lage og servere maten til den friske? Vi som jobber har jo mer enn nok med pasientene våre. Samme gjelder klesvask. Her går tromlene døgnet rundt. Og hva når den syke faller fra, hvor skal den andre gjøre av seg hvis hus og hjem er solgt? Hva om den friske også blir pleietrengende under oppholdet?

Og sist, men ikke minst, ER det virkelig et ønske der ute blant befolkningen om å leve og bo på et sykehjem når man ikke er syk? Å legge til rette for besøk, og til og med overnatting, hjemreiser og samvær – det gjør vi hele tiden, og kommer til å fortsette med. Så her er det varme hjerter som strekker seg langt for alle parter!

Sunn fornuft er vel og bra, men da må man også se realiteten i hvitøyet. Per dags dato har en samboergaranti ingenting med virkeligheten å gjøre. Men kom gjerne på besøk, her står kaffen klar og vi vil gjerne fortelle om vår arbeidshverdag!

Kommentarer til denne saken