Roser er røde, fioler er blå – om biologisk mangfold og død ved

Av
DEL

LeserbrevJa til blomsterenger! Larvik kommune har forstått det! Flott! Vi heier!

Som frilansjournalist blant annet i magasinet Hagen for Alle, kan jeg bekrefte at det nå er ut med rette kanter og in med blomsterflor. Ikke bare er det trendy. Det er nødvendig! Insektene trenger næring! Ingen insekter – ingen frukt!

Øp legger fram saken og verdien av biologisk mangfold, på to sider 24. juli. Hurra! Men teksten oppleves som innfløkt og klønete. Faguttrykk og ellers vanlige uttrykk, kastes ut og opp, ja nettopp som blomsterfrø, men lander på fjell.

Stakkars denne journalisten som er satt på et emne hun ikke evner å formidle. Ragnar Kløverød, rådgiver i Larvik kommune, er ofte sitert, men fikk han lese teksten før trykk?

Neppe! Det viktige budskapet kommer ikke fram. Saken starter vitterlig med at Larvik kommune gjør «en rekke tiltak for å bidra til en levedyktige bestander av pollinerende insekter». Hvilken rekke det her snakkes om, er uvisst.

Andre hageeiere oppfordres til å gjøre det samme som Larvik kommune. Sitat: «Samtidig som å la gress og blomster gro, har kommunen begynt å legge igjen død ved i forbindelse med hogst og skjøtsel der det lar seg gjøre». Ja, vil lar gjerne gress og blomster gro, men hva er «død ved»?

Vi bør uansett ikke la saken om biologisk mangfold ligge død! Dette er viktig!

Hurra for Larvik kommune som lar det spire og gro. Og kjære redaksjon: Gi gjerne oss leserne oppfølgingssaker!

Inspirer oss til å følge kommunens eksempel. Men vær så snill å skrive slik at teksten er leselig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags