Ja til regionflagg!

Et eksempel på hvordan et flagg for den nye regionen Vestfold og Telemark kan se ut

Et eksempel på hvordan et flagg for den nye regionen Vestfold og Telemark kan se ut Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNår jeg ser på andre land i Europa som enten har provinser, delstater eller fylker, så ser jeg at mange av dem har flagg. Nederland, Tyskland, Danmark og til og med Estland er gode eksempler på dette. Derfor så lurer jeg på hvorfor vi i Norge må kun forholde oss til våpen. Selv føler jeg at et lite våpen ikke gir et bestemt område sin egen særindentitet.

Jeg vet at Norge er et mer samlet land enn det fleste europeiske nasjoner ikke er, men fylkene har også mye av sin egen historie. Vestfold var for eksempel en av de største og mest innflytelsesrike kongedømmene i Skandinavia før sammenslåingen av Norge. Det er viktig at våre gamle røtter i fylkene også blir bevart.

Å lage et nytt flagg er selvfølgelig ikke lett, spesielt ikke etter hvor mye greier det har vært i meklingene mellom Vestfold og Telemark, men at det burde inneholde ihvertfall rødt og gult er helt sikkert!

Den hvite kronen symboliserer den tiden når Vestfold og noe av Telemark var et samlet kongerike før sammenslåingen av Norge. Det rød feltet symboliserer det som vil være distriktet Vestfold i 2020, og det gule feltet symboliserer det som vil være distriktet Telemark samme år. Flagget er veldig lett designet og gjenkjennelig, men samtidig veldig likt Pretoria sitt flagg, som er hovedstaden i Sør-Afrika. Igjen, dette er bare et forslag.

Et eget flagg for de nye regionene i Norge ville ha markert en ny fremtid og en egen særindentitet for noen som knytter seg sterkt til regionene/fylkene. Det ville også vært et flott felles symbol for folket i de nye regionene, fordi det er noe som alle kan være stolte av!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags