Viktig hjelpearbeid legges ned??

Larvik humanitære komitee v Robert Meinich.

Larvik humanitære komitee v Robert Meinich. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevNå er det altså fare for at Larvik Humanitære Komite, som har gjort en fremragende innsats i mange år, må legge ned sin virksomhet. Dette p.g.a. at de har mistet sine lokaler i Byskogen skole og at Larvik kommune ikke har nye lokaler å tilby.

Larvik Humanitære Komite har i over 20 år samlet inn tonnevis med flott tøy som Larviks befolkning har ryddet ut av sine garderober og som kommer europas fattigste til nytte. Altså en vinn/vinn situasjon hvor vi får ryddet opp i våre velfylte garderober og til trengende mottakere som nærmest går mann av huse for å få «nytt» tøy.

Hver tirsdag har Larvik Humanitære Komite stilt med 8 pakkere på Byskogen skole, hvor Larviks befolkning har kunnet levere fint brukt tøy og tekstiler (gardiner etc.) som pakkes i familieesker. Disse blir hentet og fraktet ned til Albania av Norsk Nødhjelp i Åsgårdstrand. De rapporterer at mottakersystemet er godt organisert av en anerkjent organisasjon i Albania «The Door Albania» som sørger for at dette kommer de aller fattigste til gode. Norsk Nødhjelp sier at Larvik Humanitære Komite bidrar med 50% av klesvolumet som sendes nedover. Det forteller oss da at det er et viktig arbeid som nå står i fare for å bli lagt ned.

Som en av flere i lastegjengen (de som fyller opp traileren) kan jeg si at vi synes det er tragisk om dette viktige hjelpearbeidet skulle bli nedlagt. Og vi kan skrive under på at det er enorme mengder som lastes opp flere ganger i året.

Larvik Humanitære Komite består i dag av 8-10 aktive pensjonister med Robert Meinich som leder, de ønsker å fortsette sitt viktige arbeid, men trenger altså nye lokaler for å kunne jobbe videre. Gruppen mister nå en del medlemmer p.g.a endringer i jobbsituasjon samt helsemessige og personlige årsaker, og håper å få med noen spreke pensjonister som er villige til å avse 2 timer pr. uke på fleksibel basis. Men først må man vite om de har lokaler å drive fra. Jeg har stor tro på at foreningen v/Robert vil lykkes i å få flere personer som har lyst og anledning til å bruke noe av sin fritid til dette viktige arbeide, så her er det bare å melde sin interesse. Vi snakker tross alt om kun et par timer i uka.

MEN: som sagt, Nå er det viktig å få tilgjengelige lokaler, foreningen drives uten støtte av noe slag og har derfor ikke økonomi til leiekostnader. Jeg vil derfor henstille til Larvik kommune om å finne egnede lokaler slik at de kan fortsette sin humanitære innsats for Europas fattigste.

Det er også viktig å få en snarlig avklaring på dette slik at man opprettholder en viss kontinuitet i å levere tøy til Larvik Humanitære Komite.

Magne Strand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags