Hvorfor ikke bare være stolt av det?

Bærekraftssenter Prinsekvartalet

Bærekraftssenter Prinsekvartalet Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da jeg flyttet til Kvelde i 2012 og etter hvert til Bisjord i 2016 kunne jeg se tilbake på en lang rekke med boligadresser i inn- og utland.

På de aller fleste stedene har jeg trivdes godt og møtt på flotte folk.

Men – ja, jeg vet at jeg har sagt det før – Larvik er noe helt for seg selv!

Det er påfallende at man som regel her blir møtt av mennesker som vil hjelpe deg, prøver å imøtekomme dine behov, gjøre ting lett for deg, rett og slett få deg med i fellesskapet i en mye større grad enn man møter denne inkluderingsviljen andre steder.

Her kunne jeg komme med en rekke eksempler og anekdoter, men teksten blir lang nok allerede uten dem så får vi heller ta over en skravle-kaffekopp hvis du vil.

Men det det som hører med i denne sammenhengen er at hvis du sier dette til en Larviking, så vil den se smilende, men overrasket og litt tvilende på deg og nesten ikke tro det du forteller. Eller komme med innvendinger om at dette er noe bare du oppfatter slik. Jeg syns det sier sitt om hvor selvfølgelig og naturlig dette faller den gjengse omtalte havsby-beboeren.

Ikke aner jeg hvor denne egenskapen kommer fra, det jeg derimot bestemt mener er at det er noe man bør være stolt av.

Når jeg da hører debatten om hva som er vår identitet her i byen, hva er vi gode på, hva er vårt mål, så spør jeg: Hvorfor ikke slå seg litt i brystet og si «Vi er gode på mennesker! Vi er gode på å se individet og ta vare på det».

I en tid der det er mye snakk om ensomhet, utenforskap og at relasjoner forsvinner i en verden styrt av digitale løsninger, mener jeg at det må da være et fantastisk varemerke å være en kommune som er «god på mennesker».

Nå kan det se ut som om vi kanskje får vist dette i et gjenbrukssenter med for eksempel redesign butikker, Frivilligsentralen og et sosialt og integrativt møtested i Prinsekvartalet. Tenk om vi på tvers av partitilhørighet kunne etablere et senter midt i byen, der vi tar vare på ressurser i den videste forstand. Ikke kun gjenbruk og reparasjon av gjenstander men der vi konkretiserer det begrepet alle snakker om: Sosial bærekraft.

I have a dream!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken