Jernbanen igjen.....

NY TRASÉ: Vi får sette vår lit til våre lokale partier og deres representanter til å velge for oss som bor her i Larvik kommune, skriver Sven Rønne.

NY TRASÉ: Vi får sette vår lit til våre lokale partier og deres representanter til å velge for oss som bor her i Larvik kommune, skriver Sven Rønne.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJernbanen igjen….

I følge Norges Grunnlov §49 1.ledd er den øverste lovgivende myndighet i Norge : Folket.

Det betyr at det er velgerne som skal bestemme hvor “skapet skal stå”.

Ved forrige kommunevalg var det ingen av våre lokale partier som hadde noe om hvor stasjon og trasé skulle være i sine program. Så det ville være urimelig at de nåværende folkevalgte representanter føler at de har mandat til å bestemme dette.

At Bane Nor forlanger et svar av kommunen én måned før valget, virker som en dårlig ide. De kan godt vente enda en måned slik at folkemeningen blir representert. Stasjon og trasé skal være her i overskuelig fremtid. Én måned er i denne samenheng som ingenting.

Våre lokale partier oppfordres til å ta med i sine valgprogram hva de mener er den riktige trasé og plassering av stasjonen.

Kriteriene bør være, etter min mening, at traséen ikke ødelegger for naturressurser, industri og handel, og selvsagt tar hensyn til kommunes innbyggere. Vi må huske på at mer enn 90% av kommunes innbyggere trenger transport for å komme til stasjonen. Derfor må det være tilstrekkelig parkeringsplass og lokale busser må få god plass og ekspressbussene gis god anledning til å komme innom.

At BaneNor, som er et statlig organ, driver med partsinnlegg i lokalavisen er skremmende, samtidig som det tydeligvis har basert sine planer på delvis uriktige opplysninger.

Vi får sette vår lit til våre lokale partier og deres representanter til å velge for oss som bor her i Larvik kommune.

Sven Rønne

Sven Rønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags