Sentrumsbutikkene behøver ikke å leve i 5 år som pop-up butikker.

Av
DEL

LeserbrevSentrumsbutikkene uttrykker bekymring for at de må leve i 5 år som pop-up butikker dersom Kongegata blir valgt som jernbanestasjon. Altså at de må flytte rundt og rundt i ledige lokaler der de måtte finnes. Og det er jo synd hvis det beste stasjonsalternativet mister oppslutning fordi folk tror sentrum raseres og butikkene legges øde. For det behøver jo ikke skje.  Tvert om kan man gripe sjansen til å realisere en sterk revitalisering av sentrum.

Man har jo muligheten til å bygge et stort forretningsbygg der torget er nå FØR man river noe som helst. Så kan alle berørte butikker flytte inn der FØR man begynner å rive. Kanskje dette bygget kan bygges sammen med Amfi slik at det blir ett senter i sentrum. Og i øvre etasjer kan man bygge leiligheter slik at noen av de berørte blir noe kompensert.

Og husk parkeringsplasser. Det er det som mangler i sentrum som gjør at folk handler på Nordbyen isteden. Nå kan man lage ett stort attraktivt kjøpesenter i sentrum MED parkeringsplasser. Og dette senteret vil kunne konkurrere med Nordbyen. Noe som vil komme oss som forbrukere til gode.

Og nytt torg lages OVER jernbanetunnelen. Denne plasseringen av nytt torg gir i seg selv mange muligheter.

Men altså:  FØR man begynner å grave noe som helt for å lage jernbanetunnel under byen bygger man et nytt forretningsbygg på torget som bygges sammen med Amfi der de berørte forretninger kan flytte inn før man begynner å bygge stasjon og jernbanelinjer.

Og Larvik får et revitalisert sentrum, et revitalisert torg og en perfekt plassering for den nye jernbanestasjonen i Kongegata.


Tim Mathiesen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags