Oppfordring til Larviks politikere: Stå på krava om plassering av ny stasjon i Larvik

Av
DEL

LeserbrevUndertegnede kom til Larvik som liten gutt i 1948. Utrolig nok mer enn 70 år siden. I hele denne perioden err det særlig to uttrykk som er brukt før å identifisere byen: Bøkebyen og Fjordbyen. I hele perioden har byutvikling vært et tema som stort sett bare har dukket opp i avisspaltene. Kommunen har vel ikke hatt økonomi til å virkelig ta tak i problemet.

Så dukker statens gave til Vestfold, Grenland, Agder – ja faktisk alle byene fra Drammen til Stavanger opp. Høyhastighetstog med sentral plassering av stasjonene. Et prosjekt som ikke bare hm gjelder infrastruktur, men på en langt mer omfattende måte regions – og stedsutvikling.

Stasjonsplasseringen dreier seg heldigvis etter hvert om bare to alternativer: KONGEGATA og INDRE HAVN. Velges Kongegata bevares begge de to nevnte identifikasjonsfaktorene, Bøkebyen og Fjordbyen. Utrolig nok ser vi at begge de tradisjonelt største partiene (Ap og H) går for Kongegata, sammen med en del andre partier.

Dette så veldig bra ut, men så kom Bane Nor med sitt nye utspill: Dette kan bli for dyrt. Enkelte byer, deriblant Larvik, blir spesielt nevnt. Heldigvis er dette en sak som ikke bestemmes av Bane Nor alene. Både stat, fylker og kommuner bør la sin stemme høres. For de berørte kommunene for eksempel er det et spørsmål om planer som denne prosessen har initiert skal legges til side.

Derfor denne oppfordring til Larviks politikere: STÅ PÅ KRAVA! Dette er kanskje århundrets sjanse til byutvikling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags