Baner seg vei

Av
DEL

LeserbrevPolitiske beslutninger har alltid og vil alltid gå på tvers av enkelte folks interesser og det kan ikke være noen enkelt oppgave. Det er kanskje derfor noen har definert politikk som «fordeling av goder».
Jernbane skal være et kollektivt gode for oss alle og skal sørge for effektiv transport mellom byene. Jernbane tar plass både fysisk og psykisk.

Bane NOR hevder de opptrer på vegne av Stortinget og det er bestemt at jernbanen skal tjene folk i sentrumsnære strøk.

Aftenposten har 22. juli 2019 publisert en artikkel hvor det kommer frem at jernbanedirektør Kirsti Slotsvik sier de må i enkelte tilfeller «må rykke tilbake og se om det finnes andre måter å oppnå det vi vil på». Fordi det blir for dyrt i enkelte tilfeller.

Når det kommer til Larviks’ tilfelle så har det kommet føringer for at Kongegata blir valgt, nettopp fordi det skal være sentrumsnært og byen ønsker å bevare strandpromenaden i Indre havn. Det er og har vært veldig mye følelser innblandet i denne beslutningen – med full forståelse. Det et tross alt mange som har forankring og tilknytning til byen som har vart over generasjoner.

Likevel burde meldingen fra jernbanedirektøren være et varselsignal om at byen må stå samlet, ellers kan hele jernbanestasjonen glippe og vi mister all innvirkningskraft. Det er riktignok representativt demokrati i Norge, men plukker man dette sammensatte ordet fra hverandre så oppdager man ordet «representativt». Det betyr at vi har valgt noen som skal styre for oss, og det er nettopp det staten gjør. Det skal være innvirkning fra kommunene via ordførerne og kommunestyret, men det ble for lenge siden definert av Johan Sverdrup at «all makt skal samles i denne sal».

Vi skal ikke la oss umyndiggjøre på noen måte eller lukke øynene, men hvis valget står mellom å gå glipp av jernbane så er valget enkelt. Noe må forsakes. Spesielt hvis man betrakter antall nybygde bomringer og hvor lenge enkelte politiske partier har vært i opposisjon for å avvikle disse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags