Trolig ny stasjon i Kongegata

Av
DEL

LeserbrevDet er meninga at Sørlandsbanen skal kobles sammen med Vestfoldbanen tog fra Sørlandet skal ikke stoppe i Larvik.

Har lest at de kun får et stopp i Vestfold og det blir Tønsberg med fart på 200 km gjennom Larvik må linja være nesten helt rett. Rapporten jeg har lest er fra 2009. Et problem til er at rutetabellen blir ujevn og trolig tog hver time som nå, og 2 x i timen til Tønsberg der ekspresstoget tar igjen det toget som stopper på alle stasjoner og det blir overgangstid på 5 min hvis du skal til Larvik.

Hvis Storgata blir valgt må toget fra Sørlandet redusere farta noen km. Mest plunder med biltrafikken blir det vel også hvis Storgata blir valgt, riving av gammel jernbane og bygging av ny vil vel pågå en stund, og trafikken bli en del hindra samt buss for tog.

Det blir også mer riving av hus med stasjon i Kongegata. En lang periode uten tog under byggeperioden, hvis stasjonen blir på Storgata. Det blir ikke fler parkeringsplasser, da det skal satses på kollektivtransport. Med selvkjørende biler i fremtiden, trenger vi ikke parkering – bilene kjører vel hjem alene, mens eieren sitter på toget og følger med om den kommer trygt hjem.

Tog er behagelig, men hvor mye skal enkelte lide, og hvor mye det koster bryr vi oss ikke om når staten spanderer.

Arnt Øpstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags