Ønsker ikke Stavern å legge tilrette for bobilturister?

POPULÆRT:  Stavern har mange fine campingplasser men de ligger for langt fra sentrum. Bobil turistene kan sammenlignes med båtturister, de søker til gjestehavner som ligger sentralt, skriver Reidulf Stenbakk. (Bildet viser bobilparkering i Horten).

POPULÆRT: Stavern har mange fine campingplasser men de ligger for langt fra sentrum. Bobil turistene kan sammenlignes med båtturister, de søker til gjestehavner som ligger sentralt, skriver Reidulf Stenbakk. (Bildet viser bobilparkering i Horten).

Av
DEL

LeserbrevSom bobilturist i mer en 20 år stiller jeg og mange med meg spørsmålet om hvorfor Stavern glimrer med ikke å ha lagt til rette for bobilturister. Stavern har heller ikke tømmestasjon for spillvann, toalett og mulighet for og fylle drikkevann. Dette er noe ethvert tettsted bør ha.

Stavner er eneste byen uten bobilplasser og tømmestasjon i Vestfold. Er dette uttrykk for at de ikke ønsker bobilturister til byen? 

Bobilturismen har eksplodert de siste årene over hele Europa. Landene har oppdaget dette og legger til rette for og ta imot bobilturistene. De formelig konkurrerer om å få bobilturister til stedene.

I Norge ser vi også at flere og flere byer/tettsteder legger til rette, og ønsker å ta imot bobilturister. Ofte benyttes deler av opplagsplasser i tilknytning til båthavner som bobilplasser. Stavern har ypperlig mulighet til å legge til rette for bobilplass på området ved båthavna som ligger mere eller mindre brakk med lager av skrot. Hvorfor ikke benytte denne plassen til noe som kommer byen til gode og til glede for bobilturister som ønsker dette?

Erfaring viser at bobilturister ønsker og besøke steder hvor de kan ta del i stedets aktiviteter, besøke hyggelige restauranter, spise ha en hyggelig aften og overnatte en natt eller to. Samtidig ønsker de og handle før de kjører videre. Det er derfor viktig at bobilplassene ligger sentralt til nær sentrum. 

Bobilturistene har ikke behov for fasiliteter som campingplasser har. De ønsker å koble til strøm og en plass og tømme toalett kassetten.

Stavern har mange fine campingplasser, men de ligger for langt fra sentrum. Bobilturistene kan sammenlignes med båtturister, de søker til gjestehavner som ligger sentralt til nære sentrum så de lett kan gå til og fra der de ligger fortøyd eller parkert.

Erfaring viser i mange tilfeller at campingplasser gjør alt for å stoppe tilrettelegging av bobilplasser, de mener at de kan ta imot bobilturistene. Det er ikke der de fleste bobilturister ønsker å ligge. Kun en gang iblant.

Håper at Stavern tar grep og legger til rette for bobilturister. Det kommer til og bli en suksess for byen, handelsstanden og næringsliv.

Håper at vi snart kan applaudere med at Stavern i handling viser at de ønsker bobilturister til byen. I så fall vil dette spre seg som ild i tørt gress i bobilmiljøet. Det negative i Stavern, med mangel av bobilplass, vil forsvinne.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags