Gå til sidens hovedinnhold

Klimakamp i Fremskrittpartiet?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tidligere partileder Carl I. Hagen tilbake i rikspolitikken.

Det er med stor glede å være vitne Carl I. Hagens tilbakekomst i den politiske manesje på riksplan. Endelig kan vi få en talsmann i klimadebatten for de som har en annen mening enn den politisk korrekte. En debatt som alarmisten hittil har hatt monopol på. Så blir det opp til media med saklige referater. Eller blir media påsatt "munnkurv", som de så langt har hatt? Men med Hagens mediatekke burde det bli en interessant tid som ligger foran oss. 

I dagens leder (28/12) refererer ØP fra uttalelser ang. klima. I klimasaken er det 2 leire.   (alarmister og skeptikere)  "De som mener at den globale oppvarmingen i all hovedsak skyldes menneskelig aktivitet"(sågar at den er eksplosjonsartet). Og de mener den er av naturlig årsaker". Skeptikerne blir kalt for "klimafornektere", som selvfølgelig er tøvete uttalelser. Det er ingen som fornekter klimaendringene, bare hva som er skyld i endringene. 

Alarmistene mener å sitte inne med fakta angående fremtidige globale temperaturer og har derfor satt i gang tiltak som skal hindre at den globale middeltemperaturen ikke overstiger 1,5 - 2,0ºC innen år 2100. Her fremvises det utrolig kreativitet. Fra karbonfangst og geoengineering, til å plassere plassere enorme reflektorer i verdensrommet for å hindre sollys å nå jorden. Men vær klar over at det er kun ca 50 prosent av synlig lys som når jorden. Og det skal vi være tilfreds med. Ca 1/4-del blir stoppet av Ozon-laget samt ca 1/4-del reflekteres av atmosfæren.(NASA) - Det "eneste" sikre for fremtiden er at vi går mot en ny istid, (den 42 på ca 1million år. Derimot vet vi en hel del om fortidens klimaendringer, men den er ikke alarmistene villig til å diskutere. Så vist man skal bruke ordet klimafornektere, så passer det vel bedre her. 

Når Høyres Tina Bru reagerer på Frp-politikere som ikke tar inn over seg en vitenskapelig sannhet som 98 prosent av alle klimaforskere stiller seg bak, har jeg følgende anmerkning: en liknende uttalelse fra klimaforskere, bare at her ble ordet "uomtvistelig" brukt. Uttalelsen ble av nobelprisvinne (fysikk) Ivar Gjæver replisert med følgende ord; "er det et ord som ikke eksisterer i vitenskapen, er det uomtvistelig."         

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.