Ny innendørs rutebilstasjon

INNENDØRS: Vil man at folk skal benytte seg av kollektivtrafikk, så må det også være komfortabelt og oversiktlig. En ny bussterminal lignende Tønsberg sin, med innendørs ventehall og egne separerte spor tror jeg hadde vært noe som hadde vært veldig velkommen i Larvik, skriver Pål Phillip Thomassen.

INNENDØRS: Vil man at folk skal benytte seg av kollektivtrafikk, så må det også være komfortabelt og oversiktlig. En ny bussterminal lignende Tønsberg sin, med innendørs ventehall og egne separerte spor tror jeg hadde vært noe som hadde vært veldig velkommen i Larvik, skriver Pål Phillip Thomassen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevJernbanedebatten har i den siste tida vært het, og det har fått mange engasjert. Men jeg syns også at det skal fokuseres på en annen ting, og det er en ny innendørs bussterminal i Larvik.

Det er kollektivtrafikken vi unge benytter oss mest av, og om vinteren er det veldig uattraktivt å ta buss i Larvik, ettersom det ikke er mange ventearealer å forholde seg til når man skal vente på bussen. I Tønsberg har man klart å få til et veldig attraktivt knutepunkt hvor en innendørs bussterminal og et kjøpesenter er sammenslått.Noe lignende mener jeg man kan få til i Larvik.

, åkombinere Nordbyen og en rutebilstasjon er ikke realistisk, ettersom Nordbyen ligger et stykke unna sentrum, men jeg mener det hadde vært en god løsning å bygge en innendørs bussterminal på den gamle Lekeplaneten-tomta ved Statens vegvesen, Circle-K og biblioteket. For mange i både Larvik og på Nanset tror jeg dette hadde vært en meget attraktiv løsning, da denne bussterminalen ville ligget mellom både by og nabolag. Dette mener jeg er en riktig og god sentraliseringspolitikk.

Dagens sentrumsterminal på Jegersborggate er i mine øyne oversiktlig for Larvikinger, men ikke for personer som kommer utenbys. Jeg har venner fra både Sandefjord og Tønsberg som har uttrykt for at det ikke er like oversiktlig som i Sandefjord, Tønsberg og til og med Horten. Sandefjord sin ligger også utendørs, men der kan man se alle bussene og linjenummerene på én og samme plass, det kan man ikke i Larvik.

Vil man at folk skal benytte seg av kollektivtrafikk, så må det også være komfortabelt og oversiktlig. Enny bussterminal lignende Tønsberg sin, med innendørs ventehall og egne separerte spor tror jeg hadde vært noe som hadde vært veldig velkommen i Larvik. Det er ikke kun Larvik som burde følge Tønsberg sitt eksempel på en innendørs bussterminal, det gjelder alle byene i Vestfold.Pål Phillip Thomassen

Transportinteressert ungdom

Larvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags