Det kan bli så fint!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerStasjonsplassering engasjerer. Heldigvis! Sentrumsnære stasjonsplasseringer tiltrekker seg investorer og skaper vekst på sted etter sted der toglinjene går og togene stopper. Nå er det heldigvis snart vår tur i Larvik. Helt fra Bergensbanens utbygging i begynnelsen av forrige århundre, har vi sett at det er et næringsmessig fortrinn å være stasjonsby. Når stasjonen er integrert i byens egne planer og dynamikk, fungerer det best.

Vi er ikke komfortable med enkelte dommedagsprofetier om sentrumsdød av en stasjonsplassering i Kongegata. Tvert om. Det er vår mulighet! Med statlig hjelp og med den interessen som følger fra investorer i bakkant av en beslutning om jernbanelokalisering, kan vi foreta viktige grep til byens beste.

Grandkvartalet vil binde sammen nedre og øvre «by-etasje», Bøkkerfjellet vil kunne komme fram fra gjemsel og glemsel gjennom en ekstrem oppussing som Larvik sentrum sårt trenger.

Det skal ikke slippes en bombe over byen. Det vil være profesjonelle entreprenører som graver traseen fra Jegersborg over dagens Domusbygg og videre nedenfor Torget, fram til Kongegata gjennom Solidgården, Faugstadgården og gamle Larvik Rørhandel i Brannvaktsgata. Traseen vil graves i etapper. Lokk vil legges på og terrenget klargjøres for restaurering og ny bygging, trinn for trinn.

Noe vil gå tapt, det er synd – men mye vil komme i stedet, og vi tror det i sum kan bli veldig bra! Ingen faglige myndigheter har innsigelser, Vegvesenet sier at trafikken kan flyte godt, også i anleggsperioden. Vi må tørre å ta en avgjørelse nå som har noen ulemper på kort sikt, vi skal leve med løsningen i mange generasjoner. Vi unner våre barn og barnebarn ett sentrum, ikke mange små som vi har hatt i mange år.

Nye Larvik sentrum kan bli veldig fint - hvis vi vil! Vi må se mulighetene, utnytte situasjonen både i den kontrollerte byggeperioden og i tiden før og etter.  Byer skapes av innbygger, næringsdrivende, politikere og andre som ser muligheter. Vi gleder oss til å ønske gamle og nye kunder velkommen til et levende sentrum – med jernbanestasjon i Kongegata!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags