Kongegata – et vanvittig valg

ALTERNATIV: Mange boliger i sentrum må rives hvis Kongegata velges.

ALTERNATIV: Mange boliger i sentrum må rives hvis Kongegata velges. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerKommentarer til innlegg ØP 22. juni i papirutgaven. Høyre og AP enige og går inn for Kongegata prosjektet. I utgangspunktet er det bra at AP og Høyre kan være enig i enkelte saker.

I mitt innlegg denne gang vil jeg å ha tilbakemelding fra tilhengere (ordføreren og Bjarne Steen) av Kongegata. Jeg vil høre løsninger, ulemper og økonomi for dem som må tvangsflyttes. Det gjelder mange. Selvsagt skal Staten gi dem erstatningsbolig til markedspris på det tidspunktet boligen må fraflyttes og rives. Dette er tvangsflytting/utkastelse fra den boligen de en gang selv valgte. Ingen jeg kjenner ønsker å flytte og hvilke tilbud staten vil gi dem vet en ikke p.t. For at mitt innlegg ikke blir for langt, (for de har vært altfor mange av), så er det kun valget av Kongegata med de konsekvenser det medfører som dette AP og Høyre må svare på.

Her kommer et helt reelt tilfelle ved tvangssalg:

En bolig, for. eks. Prinsekvaret fra 1970 vil i dagens marked kunne omsettes for ca. kr 1,5 -1.6 mill. Den erstatningen kommer staten til å tilby deg. Men så skal du jo finne deg ny bolig til samme prisnivå/ standard/beliggenhet og staten er medhjelper og betaler. Du kan kreve, og svarer staten at har selv funnet ny som kan erstattes med den jeg fraflytter. Men for deg blir boligen altfor dyr. 

Salgsverdi er satt til kr 4. mill. (noe som i dag er en normal pris) I så fall må du ut med kr 2,5 mill. eller sannsynligvis mer. I tillegg vil ligningsverdien høyere som igjen gir mer skatt. Tror du virkelig at staten er med på dette. Dette er bare et gitt eksempel hvor galt ille det vil bli med Kongegata valget. Galskap. Ser ikke tilhengerne med samme mening hvor vanvittig dette blir. Tenker dere ikke på alle som blir berørt og kommer i en fortvilet situasjon?

Rykter går at det blir Indre havn og jeg håper det vil bli slik. Jeg er meget skuffet over mitt parti og vil melde meg ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags