Varden barnehage

En vanlig søndag i Varden bhg

En vanlig søndag i Varden bhg Foto:

Av
DEL

LeserbrevEr bekymra, frustrert, irritert og til tider forbanna!
Jeg husker ikke i hvor mange år nå at Varden barnehage har vært «utryddingstruet», men det er umenneskelig lenge. Dette er også en stor påkjenning for de ansatte i barnehagen.
Nå har de altså tatt avgjørelsen i Formannskapet.

Jeg forstår at kommunen må spare penger, og at de må «finne» disse pengene et sted. Men å legge ned Varden barnehage, som ligger midt i et boligområde, er galskap! Bare på de drøye 7 årene jeg har bodd på Varden, har flere barnefamilier flyttet hit, og flere vil det bli ! – eller kanskje ikke – for det kan jo hende det ikke er barnehage i Stavern til neste år . .

Jeg tør å påstå at gjennomsnittsalderen på Varden/Solstad er ca. 75 år – så naturlig frafall kommer faktisk – enten man vil eller ikke. Og disse eneboligene vi har her i området, er perfekte for småbarnsfamilier – folk i etableringsfasen.

Jeg har forstått det slik at Solstad barnehage er fullsatt, det er nå også Varden barnehage. Jeg kan faktisk ikke huske sist det var så mange barn i Varden. Meg bekjent er det ventelister begge steder. Og så skal man legge ned én av dem? Uforståelig!

Hvis nå Varden skulle bli lagt ned, og eiendommen solgt, vil da kommunen måtte kjøpe barnehageplasser i for eksempel Kanvas Sjøparken! Er det god økonomi? Så vidt meg bekjent er det bare der det er ledige plasser for tiden – og den barnehagen ligger ikke akkurat i Stavern. De som er ansatt i Varden pr. dags dato må det jo finnes andre stillinger til – så det spares ikke penger på lønnskostnader.

Eneste besparelsen her, er salg av eiendommen (en dråpe i havet ift. de over 70 mill. kommunen skal spare inn) og da blir den eneste grønne lungen – dette flotte friarealet borte – noe som ikke gagner noen. Både de som går i barnehagen, og andre familier i nærområdet bruker dette grøntarealet hele året – sommer som vinter. Der er Staverns fineste akebakke – som er trygg å bruke både for de aller minste og de større. Blir barnehagen lagt ned, er nærmeste «akebakke» Vardeveien!

Jeg har ikke tall på hvor mange barn som har lært å sykle på gangveiene i Varden barnehage – ei heller hvor mange som har tatt sin første skitur der inne. Søndagsturene til omkringboende blir ofte lagt til Varden, og på vinteren – når det er snø her – er det full rulle alle ukedager på kveldstid!
Det er rett og slett galskap om dette skal forsvinne! Det er faktisk ikke verdt de 6,8 mill. dere har satt som prisantydning på denne perlen.

Alle politiske partier sier de jobber for tilflytting. Alle ønsker seg barnefamilier, men de vil også legge ned barnehager. Det er faktisk en del av dem som vurderer å flytte til Stavern, som sjekker barnehagedekning i forkant. Disse kan man da stryke fra tilflyttingslista. Folk kommer heller til å ønske/måtte flytte herfra.

Og det blir stadig nevnt at det er full barnehagedekning i Larvik kommune. Greit nok. Men vi bor faktisk Stavern – ikke Larvik. Her er det ventelister. Da kan man ikke legge ned – man må bygge opp. I det minste beholde de barnehagene vi har.

Blir Varden barnehage lagt ned nå – må det garantert om et par år bygges ny barnehage pga. flere fødte barn, og forhåpentligvis flere tilflyttet. Hvor skal det gjøres? Og hvor kommer pengene?

Nei – «kjære» politikere – dere har nå noen få dager på dere til å snu i denne saken. Det er ingen skam å snu – og vi skal ikke bruke det mot dere, om dere ombestemmer dere i denne avstemmingen. Og det er skremmende at representanter fra et par partier ikke er med i debattene på nett. Dere er faktisk FOLKEVALGTE.

Håper dere kan bruke litt mer tidsriktige tall og dokumentasjoner i deres avgjørelse, – ikke tall fra 2013 – de gjelder faktisk ikke lenger – type : «gått ut på dato».


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags