Fram for Larvik-fotballen

SPENNENDE: Fram har levert solide kamper hjemme i år. Her mot Senja.

SPENNENDE: Fram har levert solide kamper hjemme i år. Her mot Senja. Foto:

Av
DEL

MeningerPå 1950-tallet hadde lille Larvik 2 lag på øverste nivå i norsk fotball. I tiden 1950–1956 dominerte byen vår Hovedserien–som eliteserien het den gang – med 3 seriemesterskap til Turn og ett til Fram. At det var en rivalisering den gang mellom byens 2 største klubber, er fullt forståelig–også da de senere spilte på samme nivå i lavere divisjoner.

De siste 10 årene har Fram vært Larviks klart beste lag, og årets utgave er det beste vi har hatt i byen vår på mange år. Laget har kontakt med teten i 2. divisjon, og onsdag blir det for første gang i dette århundre 3. runde i NM i Larvik. Da møter Fram eliteserielaget Strømsgodset!

Allerede lørdag er det imidlertid duket for toppoppgjør i PostNord-ligaen (2.div.) i Framparken når hjemmelaget møter serieleder Åsane. Med seier der, vil LARVIKLAGET ligge bare ett poeng bak opprykksfavorittene fra Bergen. Med endre ord, en svært viktig kamp for LARVIKFOTBALLEN.

Hva så med bypatriotismen? Den har i stor grad glimret med sitt fravær de senere årene.

Som hjemmepublikum har vi nærmest stått til strykkarakter, noe LHK–som verdens beste «nasjonale» kvinnelag i håndball–dessverre fikk merke!

På tide å gjøre noe med dette? For vi ønsker vel–alle fotballinteresserte i Larvik–å slippe å måtte dra til Skien eller Sandefjord for å se fotball live på et høyere nivå enn 2. divisjon? Fram har hittil i årets NM slått ut to gode 1.-divisjonslag og vist at laget har kvaliteter til å kunne beherske det nest høyeste nivået i norsk fotball.

La oss derfor–selv om vi i innbyrdes eller aldersbestemte oppgjør er Turn-, Nanset-patrioter osv.

– også vise oss som LARVIKPATRIOTER! Det gjør vi ved å fylle tribunene i Framparken og slik inspirere byens beste fotballag til kanskje å løfte LARVIKFOTBALLEN tilbake på det nivået den sist var, for 40 år siden–1. div. (Daværende 2. div.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags