Poteten i helse- og omsorgsseksjonen

GJØR ALT: Helsefagarbeidere og sykepleiere vil helst jobbe med det de har tatt utdanning i.

GJØR ALT: Helsefagarbeidere og sykepleiere vil helst jobbe med det de har tatt utdanning i. Foto:

Av
DEL

MeningerDet er ikke noe nytt. Helsefagarbeidere og sykepleiere holder på med mye mer enn det vi har tatt utdanning for. Vi er som poteten. Brukes til alt.

Det er ikke god nok ressursutnyttelse å bruke kompetansen til helsefagarbeidere og sykepleiere til frisør og kelnervirksomhet. Det er også helt feil fokus! Spesielt nå som eldrekraften vokser i befolkningen, sykehusene renner over, utskrivningsklare pasienter står i kø og kommunen er ikke alltid helt klar til å ta imot alle som trenger helsehjelp på en god nok måte.

Da er nødvendig helsehjelp det eneste man skal og må fokusere på. Hvis ikke kan man med enkel fantasi forestille seg hvor veien går videre.

Bruken av helsepersonell som en potet har nå en helsefagarbeider og en sykepleier ved Tjølling sykehjem satt fokus på i ØP. De etterlyser aktivitører og miljøarbeidere til sykehjemmet og det med rette. Da kan beboerne sikres god nok sosialisering og aktivisering. Slike tiltak kan føre til bedre nattesøvn, bedre kognitiv funksjon og muligens reduksjon i bruk av beroligende medisiner.

Larvik kommune er i gang med livsglede sertifisering av sine sykehjem. Når et sykehjem er et livsgledesykehjem skal hver enkelt beboer vise sin livshistorie og slik kan personalet sørge for at beboeren får gjøre det som er viktig for vedkommende og man kan lettere igangsette tiltak rundt beboeren. Aktivitører og miljøarbeidere kan bidra til dette og sørge for at helsepersonellet ved sykehjemmet får brukt sin utdanning til det den skal brukes til. Samtidig kan personalet fokusere på nødvendig helsehjelp.

Helsepersonellet i artikkelen etterspør også medvirkning når avgjørelser i forhold til omorganisering og omstillinger skal fattes. Det etterspurte også ansatte i hjemmetjenesten i 2018. Dette er signaler som bør tas på alvor av lokalpolitikerne, fordi det er de ansatte som vet hvordan teorien fungerer i praksis.

BedreLarvik gikk til valg på at vi skal vektlegge medvirkning fra befolkningen i kommunen og det skal BedreLarvik jobbe for fremover.

ØP skriver videre i artikkelen om dette at flere sentrale Larvik-politikere er presentert for innholdet. Der er ikke BedreLarvik nevnt, men jeg ønsker likevel å påpeke at dette også er noe BedreLarvik vil støtte.

Poteten i helse – og omsorgsektoren ønsker med dette å si opp sin stilling og samtykker til at aktivitører og miljøarbeidere overtar viktige oppgaver som sosialisering og aktivisering.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags