Et moderne Larvik

BRUNLANES: Vi må legge til rette for et grønnere landbruk, og i samarbeid med de dyktige bøndene i kommunen vår finne de riktige virkemidlene for å kutte utslippene fra landbruket, skriver artikkelforfatteren.

BRUNLANES: Vi må legge til rette for et grønnere landbruk, og i samarbeid med de dyktige bøndene i kommunen vår finne de riktige virkemidlene for å kutte utslippene fra landbruket, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerLarvik er en flott kommune, omgitt av blå skjærgård og grønn bøkeskog. Min ambisjon er å løfte Larvik til å bli en moderne og blågrønn perle hvor det er fantastisk å leve.

Vi står overfor en av menneskehetens aller største utfordringer som representerer en grunnleggende utfordring for vårt samfunnssystem og vår økonomi; klimaendringene. Det følger naturlig av Høyres konservative tankesett å etterlate kloden vi overtok fra våre forfedre i minst like god stand til våre barn. Skal vi nå målet om 40 % reduksjon i klimagassutslipp innen 2030, må vi ha en offensiv klima- og miljøpolitikk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Ofte kan diskusjonen om dette temaet føles litt nytteløst, spesielt lokalt. Utfordringene er større hos andre, men vi må aldri glemme at alle skal bidra.  

Vi må ta vare på hele Larvik.  Fjorden, skjærgården, skogen og turområdene. Vi skal sammen sørge for ren og frisk luft til barna og barnebarna våre. I Larvik har vi et stykke vei å gå og de siste årene er det gjort for lite for å oppnå reelle kutt i våre klima gass utslipp.

Vi må sørge for bærekraftig arealplanlegging og utforming av kommunedelplaner og reguleringsplaner. Vi må bygge ut i knutepunkter som gjør det enklere å sette fra seg bilen og tryggere å sykle. Vi må bygge bygg som er energieffektive, aller helst som produserer mer strøm enn de bruker. Her må kommunen gå foran og utforme en strategi for en fremtidig grønnere bygningsmasse.

Vi må trappe opp innsatsen mot plastforsøpling i skjærgården vår, og ambisjonen bør være at Larvik bli en plastfri kommune.

Vi må ha nok ladepunkter for elbiler, og Larvik Havn må ha fokus på elektrifisering og utslippskutt. I Larvik kommer 75% av klimagass utslippene våre fra veitrafikk og sjøtransport, så her er potensialet for å utslippskutt størst.

Vi må legge til rette for et grønnere landbruk, og i samarbeid med de dyktige bøndene i kommunen vår finne de riktige virkemidlene for å kutte utslippene fra landbruket. Larvik er «Norges kjøkkenhage», lite kan måle seg med våre grønnsaker og bær. Lavere utslipp her vil bidra til at Larvik blir en grønn foregangskommune.

Jeg har hjerte for hele Larvik, og vil jobbe for at Larvik blir politisk mer blå og inkluderende, klimamessig mer grønn og moderne og at hele kommunen vår blir et bedre sted å leve og vokse opp i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags