Larvik havns rolle i dag og i fremtiden

Av
DEL

LeserbrevLarviks plassering ved havet har opp gjennom historien gitt oss mye, både som havneby direkte, og som et premiss for industri og næring knyttet til havet og havnen. Tidligere var havnens betydning for distriktet vårt mye enklere å få øye på: Varer som ble produsert i distriktet ble skipet ut over havnen, og varer vi trengte lokalt kom inn over den.

I dag er det meste mer spesialisert, og mye av det vi tidligere forventet å finne lokalt finner vi nå regionalt. Det er ikke lenger en selvfølge å jobbe der man bor, og ikke alle byer har for eksempel en havn, men til sammen har regionen vår både havn, flyplass, industri og alt annet man er avhengig av for å ha et levende næringsliv, og et fungerende arbeidsmarked og samfunn.

Et av Larviks viktige bidrag i regionen er å sørge for god forbindelse med kontinentet og resten av verden via Larvik Havn. Havnen må derfor være tilpasset regionens og ikke bare Larviks behov. Det er ikke et mål i seg selv at havnen vokser, men at den utvikler seg og kan levere de tjenestene som vår region har behov for, på samme måte som Torp lufthavn må være en flyplass som er tilpasset regionen - inkludert Larvik - og ikke bare Sandefjord sine behov.

Å sørge for at Larvik Havn har gode rammevilkår handler derfor ikke bare om å ta vare på de hundrevis av arbeidsplassene som finnes i direkte tilknytning til havnen, men også - eller kanskje i enda større grad - om å ivareta og utvikle en konkurransedyktig region. Dette skaper i sin tur et enda bedre arbeidsmarked for Larviks innbyggere - enten arbeidsplassene er lokalisert i Skien, Tønsberg eller Larvik - og gir kommunen vår skatteinntekter som vi alle nyter godt av.

Høyre vil derfor jobbe for at Larvik Havn skal videreutvikles i et langsiktig perspektiv til moderne, arealeffektiv havn med tydelig miljøprofil og ny teknologi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags