Vi framsnakker Larvik havn

Av
DEL

MeningerLarvik Havn har fått godt omdømme i en landsomfattende undersøkelse. Det er gledelig.

Mange i Larvik kommunalansattes seniorforening, LKS, kan underskrive på et godt omdømme av havna.

Midt i september hadde vi arrangementet «Bli kjent med Larvik havn». Ei stor gruppe møtte til foredrag og info på Bølgen, hvor havnesjef Jonas og markedssjef Palmgren formidlet masse interessant kunnskap, ledsaget av bilder, oversikter og statistikk. Oppbygging av havna, seinere utvidelser, og den store virksomheten med import og eksport av forskjellig gods og containere ble ledsaget av en bildeserie. Framtidsplaner og de utfordringer som ligger der med støy og stor trafikk kom også fram. Larvik havn med containere er nest størst i Norge, etter Oslo.

Mange av oss «landkrabber» visste lite om havna, og den store virksomheten som foregår der. Larvik ligger fantastisk til sjøveis, med en åpen fjord mot Skagerak og Nordsjøen. Her kommer også skipsruter fra China, Japan, Afrika og hele Europa. Etter infodelen spanderte Larvik havn smørbrød og kaffe på Sanden. Så gikk turen ut til bedriftsbesøk. Vi vandret mellom gods og så høye etasjer med contaniere.

Jonas og Palmgren var dyktige guider. Takk for innholdsrik formiddag. Vi fikk større innsikt og forståelse av en svært viktig næringsfunksjon for Larviksamfunnet. LKS er opptatt av å kjenne kommunen og det som skjer i Larvik, og etter besøket kan vi gjerne framsnakke Larvik havn.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags