Ledelsen blir ikke bedre enn det vi politikere gjør den til

UENIGE: Ordfører Erik Bringedal er sterk kritisk til Frps Per Manviks utspill mot kommuneadministrasjonen.

UENIGE: Ordfører Erik Bringedal er sterk kritisk til Frps Per Manviks utspill mot kommuneadministrasjonen. Foto:

Av
DEL

MeningerSom ordfører – og ansvarlig for et velfungerende forhold mellom politikere og administrasjon – reagere jeg på de utfall som Per Manvik kommer med i ØP av i går mot en av Larvik Kommunes kommunalsjefer.

Kritikk er en naturlig del av prosessen med å bli bedre som individer og organisasjon. I et forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker – og vi politikere er faktisk arbeidsgivere – skal imidlertid ikke kritikk av navngitte personer i kommuneforvaltningen på hvordan man utfører sitt arbeid, gjøres gjennom avisspaltene.

Jeg synes det er merkelig at noen politikere lager en praksis her som atskiller seg grovt fra hva som er vanlig skikk og bruk i arbeidslivet for øvrig. Det har noe ubehjelpelig over seg og det bygger definitivt ikke en god organisasjonskultur.

Det er mange sider ved Larvik Kommunes organisasjon som kan bli bedre og det har jeg personlig klart kommunisert til Manvik. En kommunes administrasjon blir imidlertid aldri bedre enn det vi politikere gjør den til. Per Manvik og Frp har fra sitt politiske utenforskap (som er selvpålagt for øvrig) kjefta og smelt mot dette i mange år uten at det har blitt noen som helst forandring. Kanskje på tide å utøve litt selvkritikk på sine metoder eller alliere seg med noen?

I den sammenheng har jeg derfor strukket ut en hånd til Per Manvik og bedt om hans støtte til å gjøre det på en annen måte. Noe som tydeligvis ikke har vært av interesse da det åpenbart er viktigere å få et avisoppslag på egen person framfor å aktivt bidra til – sammen med andre – at kommunen går framover. Vi ønsker alle positivitet som Manvik påpeker, men hvis man tror det vokser fram av offentlig kritikk og personangrep på egne ansatte så tar man feil.

Det å være ekte larviksgutt og ordfører gjør sitt til at man mottar usigelig mange gode og hyggelige tilbakemeldinger fra innbyggere. Det er imidlertid en rød tråd i de innspillene jeg får: Folk er luta lei politisk krangling og personangrep!

Larvik har et omdømmeproblem som sikkert kan skyldes hvordan vi driver deler av kommunen på, men i tillegg har vi over tid utviklet en politisk ukultur, der noen politikere har bidratt mer enn andre. Dette har jeg virkelig blitt klar over når jeg i det siste har møtt en rekke ordførerkollegaer fra andre byer.

Larvik er godt kjent, men dessverre ikke bare av de riktige årsaker. Så derfor bare å skylde på kommunens administrasjon for hvorfor det for eksempel investeres for lite i Larvik blir bare delvis riktig og dessverre ansvarsfraskrivende. Jeg har i mitt yrkesaktive liv vært med på å ta mange investeringsbeslutninger, og en ting er sikkert: Penger yngler ikke der strid, krangling og uvennskap råder.

Jeg strekker derfor nok en gang ut en hånd til Per Manvik om at vi spiller på lag og prøver å gjøre dette sammen, men kanskje litt mer på min måte enn på hans.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags