Uakseptabelt av Per Manvik

ANSETTELSER: Advokat Søren Øyvind Hellenes, til høyre, er svært kristisk til Per Manviks uttalelser.

ANSETTELSER: Advokat Søren Øyvind Hellenes, til høyre, er svært kristisk til Per Manviks uttalelser. Foto:

Av
DEL

MeningerDet er ikke første gang Manvik henger ut ansatte i Larvik kommune, men denne gang må bli den siste.

Kommunestyret er å anse som arbeidsgiver i en kommune, selv om dette i praksiser delegert til Rådmannen. Det er uakseptabelt av en kommunestyrerepresentant å dra i gang en debatt omen ansettelse i Østlands-Posten. Personalsaker er unntatt offentlighet og eromfattet av taushetsplikt.

Det er helt uakseptabelt av en kommunestyrerepresentant å kalle en ansatt«ufaglært og uten snev av kompetanse». Systemet i det offentlige er slik at det er den med best kompetanse som skal få stillingen. Så kan det selvsagt bli diskusjon om kriterier for kompetanse og hvemsom best fyller dem.

Det eksisterer formelle regler om forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, men det er ganske enkelt: ros tas i plenum, kritikk på enerom.

Hvis et flertall i kommunestyret mener rådmannen er helt ute av kurs når det gjelder ansettelsen så kan man si opp rådmannen, men det er det vel ingen som ønsker?

Ettersom Manvik føler seg kompetent til å vurdere andres kompetanse kunne det være av interesse å få vite hva slags kompetanse han har utover å være politiker.

Larvik kommune er avhengige av dyktige medarbeidere. Det kan umulig friste noen å søke jobb i kommunen når man risikerer å få servert til lørdagsfrokosten at man er «ufaglært og uten snev av kompetanse».

Larvik kommune står foran store utfordringer. Politikere må bruke tiden sin på disse, og ikke på tull og tøys.

Advokat Søren Øyvind Hellenes

Advokat Søren Øyvind Hellenes Foto:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags