Gjensyn på hjørnet

Av
DEL

MeningerJeg møter tilfeldigvis min syriske venn Mohammad på et gatehjørne. Jeg har vært hans innflytterguide, og vi har hatt mange samtaler med stor gjensidig respekt og læring.
Strålende arabisk gjensynsglede! Hvordan har du det? Hvordan har barna det, går det bra?

Jeg lurer på om han har fått noen flere oppdrag som flink møbeltapetserer, han vil så gjerne jobbe. Nja, venter på noe. Håper.
Hans brune ansikt lyser av gjensynsglede. Men så kommer det en skygge over smilet, og han forteller at de hadde vært nede ved stranden. Der kom det noen måker, og de hadde gitt dem litt brød. Plutselig stanser en bil ved siden av deres, og en dame kommer og forteller at det er forbudt å mate måkene. Det ender med at hun tar bilde av bilskiltet hans, og sier at hun skal melde ham til politiet.

Mohammad er det mest elskelige vesen du kan finne, han er venn med alle! Og nå er han bekymret for at han har gjort noe ulovlig. Kommer politiet?

For sikkerhets skyld spør jeg en forbipasserende dame om det eksisterer lokale regler på Torstrand. Hun forteller smilende at hun mater måker hver eneste dag. Jeg forklarer Mohammad at politiet ikke kommer til å høre på den sinte damen, om hun skulle gjøre alvor av truslene sine om anmeldelse. At hun sannsynligvis bløffet.

Jeg betror Mohammad at det finnes nordmenn som ser grunn til å være sint på utlendinger. Når snille, blide Mohammad ser ut som han gjør, er det for noen grunn til å oppføre seg annerledes enn man aksepterer overfor nordmenn.

Til den sinte fruen som absolutt skulle være Kongen på haugen:
Tenk å skremme en godhjertet flyktning med politianmeldelse, for å være dyrevenn! Så simpelt, så ynkelig ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags