Sika tomta og ny konteiner terminal

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvorfor skal vi ikke finne ut av alle de ubesvarte spørsmålene før vi bestemmer oss? spør Erik Larsen i denne kommentaren.

DEL

LeserbrevVi må alle ta inn over oss at vi må ta mer vare på miljøet framover, enn det vi historisk har gjort. Å flytte gods fra vei til sjø og bane kan i så måte være en god tanke. Likevel er det en del spørsmål som for meg fortsatt står ubesvart når det gjelder den planlagte og påbegynte terminalen på Sika tomta.

Konsekvensen for utvidelse/utbedring av Øya krysset med mulig flere kjørefelt ut til Revet. Er det plass til det nå?

Kan terminalen benyttes i fremtiden når ny Inter City løsning er på plass, selv om godset i utgangspunktet ikke skal gå på selve Inter City løsningen?

Det snakkes mye om at Larvik er en naturlig havn for konteinere i framtida, og at vi bl.a. konkurrerer med Brevik. Er vi sikre på at ikke en større havn vil være hovedhavn for konteinere i vår region i framtida, for eks. Göteborg?

Larvik Havn har fokus på å redusere støy fra eget anlegg og aktiviteter. Er støy fra en ny terminal godt nok utredet med tanke på utvidelse av aktiviteten fra et oppstarts nivå?

Jeg er relativt ofte i Danmark, og ser at nyetablerte container terminaler i Hirtshals og Esbjerg er tomme for konteinere, og benyttes til lagringsplass for tomme trailer vogner i stedet. Hvorfor gjør de det?

Er manuell dirigering av trafikken i Øya krysset ved passering med godstog en fornuftig løsning for fremtiden?

Hadde det i stedet for konteiner terminal vært mer fornuftig å utvide Undersbo gravlund på i alle fall deler av Sika tomta?

Hva tenkes rundt næringsvirksomhet i havna i framtida. Vil de aktørene som er der i dag fortsatt være der? Vil noen forsvinne, og hva slags virksomhet vil det være naturlig å ligge havne- eller sjønært i fremtiden?

Hvordan kan et kommunalt foretak sette i gang med en investering på flere titalls millioner, uten at dette er forankret i et endelig kommunalt vedtak eller godkjenning?

Hvorfor skal vi ikke finne ut av alle de ubesvarte spørsmålene før vi bestemmer oss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags