Det grønne skiftet?

Av
DEL

MeningerMange snakker om det grønne skiftet. Mye av dette skiftet vil komme gjennom nye oppfinnelser og tekniske forbedringer.

Likevel vil mye av det grønne skiftet komme som følge av at vi mennesker tenker annerledes. Av våre holdninger.

På bakgrunn av denne påstanden, blir jeg meg lei meg når jeg leser reportasjen i ØP den 31. august. Den handler om organisering av tekniske tjenester i Larvik kommune. Eller for å bruke floskelspråket til administrasjonen: «optimalisere driften av kommunalteknikk».

Administrasjonen har altså bestemt at tre vaktmestere fra Lardal skal møte på jobb i Larvik og ikke i Lardal. De skal først kjøre tre biler fra Lardal til Larvik om morgenen. Så skal de kjøre opp til Lardal igjen for å utføre vaktmestertjenester. Så ned til Larvik igjen på eftaen. Avstanden mellom de to stedene er ca 45 km.

Dette medfører altså at vaktmestrene må kjøre 540 km hver dag att og fram Lardal - Larvik.  I ei hel uke 2700 km.

Ved frammøte og jobbing ut fra Svarstad, rått anslått, 200 km. Tenk på forskjellen i forurensing fra all kjøringa.

Det er dette jeg mener med en annen innstilling. Tenk om administrasjonen i Larvik hadde tenkt praktisk og grønt? De hadde spart miljøet for mye CO 2.

Jeg kjenner ikke hele bildet, jeg ser saken ut fra praktiske og miljømessig synspunkter.  Det er kanskje for mye forlangt at administrasjonen i en kommune tenker praktisk og miljømessig?

For miljøet er det bare praktisk konkrete tiltak som teller.  Prat som «optimaliserer driften» teller ikke.  

Vi mennesker må tenke annerledes for å få til grønt skifte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags