Forstår du alvoret?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bærekraftig HUS!

Har du fått med deg brannene i Australia? Kanskje du husker den varme sommeren for to år siden? Vinteren nå er kanskje ikke helt vinter, men minner mest om vår?

Det har skjedd store miljøendringer de siste årene. De tradisjonelle årstidene har blitt forandret, og i år kan vi kanskje bare drømme om et glimt av snø her i Larvik. Vi opplever at forandringene her er store, men faktisk er forandringene større ute i verden. I Australia har allerede 60 000 kvadratkilometer brent opp i skogbrann. Dette tilsvarer et område like stort som et fylke. Brannene er mye større enn de var i Amazonas da det brant der i 2019. Så langt er det 24 døde i Australia. Minst 1400 hus er brent ned, og 6800 menn og kvinner kjemper mot brannene. Er dette noe vi skal tenke over? Eller bare la det gå, og tenke at sånt som dette skjer?

Blir du skremt? Det blir vi også, men det vi mener er det mest skremmende er de personene som ikke tar dette på alvor. Mange diskuterer dette, og som ofte kommer man over enkeltmennesker som mener at klimaendringer ikke er menneskeskapt. Klimaendringer er virkelige. Verden blir varmere, og de aller fleste forskere er enige om at det først og fremst er menneskenes skyld. Selv om du kanskje er det mange ville kalt et miljøsvin, har du muligheten til å endre deg i dag. Ta med deg handlenett på butikken, bruk beina fremfor bil. Tenk brukt fremfor nytt, mange ganger er dette like bra - og ofte billigere! Det finnes mange andre små handlinger vi kan gjøre som hjelper til et mer bærekraftig samfunn, og vi lover deg at i det store og hele vil du også gjøre en forskjell!

Timeglasset har allerede snudd, tiden begynner å renne ut. Vi må gjøre noe nå, og det fort. Vi på Hedrum ungdomsskole synes dette er viktig, og som nytt fokusområde i læreplanen skal bærekraftig utvikling jobbes mer med i alle fag. Her på Hedrum er vi allerede godt i gang med det. I ukene frem til vinterferien jobber vi mot en åpen dag, der vi skal vise frem hva vi har lært om emnet, og hva man selv kan gjøre for å bli mer bærekraftig. Vil du se hva vi har fått til? Eller vil du bare komme innom for å kikke litt? Kanskje vil du ha en matbit i den bærekraftige kafeen vår, der pengene går til organisasjonen Save life. Torsdag 13. Februar fra klokken 18:00 vil det være åpen skole her på Hedrum. Hvis du vil følge med på hva vi driver med før selve dagen, følg oss gjerne på sosiale medier: BaerekraftigHUS. Håper vi sees der!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags