Kyststi og friområder i årene som kommer

Av
DEL

LeserbrevJeg ser ØP har helsider med «bli med på årets flotteste tur i Larvik» hvor man skal gå kyststien Helgeroa – Stavern søndag 11.august.

Men hva vil skje med kyststi og friområder i årene som kommer, etter det vedtaket som Larvik kommunestyre gjorde den 19.06.19. Hvor rådmannen har fått fullmakt til å avslutte vedlikeholdet av de private veier, trolig også de som går til kyststi og friområder.

Spørsmålet blir da blir hvordan almenheten får tilgang til kysti og friområder, eller om de blir møtt av veibommer og stengsler slik at tilgangen til vår vakre kyst blir begrenset. Sist saken var oppe i kommunen for bare to år siden ble ikke rådmannens forslag vedtatt, men er saken er nå tatt opp igjen i 2019 under omstillingsprosjekter.

Det er underlig at kommunen ikke legger større vekt på forhold som:

■ Avtaler som kommunen er forpliktet av.

■ Allmenn interesse knyttet til veien, eks. kyststi, mye brukte friområder, parkering til disse, hytterenovasjon osv.

■ Kommunen eier trolig også noen deler av veier som har blitt bygget av blant annet Brunlanes kommune, kommunen er også grunneier noen steder siden de eier parkeringsplasser.

■ Oslofjordens Friluftsråd leier Guslandutmarka og har en parkeringsplass i enden av veien (Gusland veien) hva vil skje dersom det blir satt opp bom på denne veien slik at folk ikke kommer ned i område.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags