Høyre og penger

Av
DEL

LeserbrevI barnehagesaken skal det gjøres et vedtak som etter rådmannens innstilling vil redusere netto driftsresultat i kommunen med ca 180 000 kr i året i de neste 4 år. Dette kalles en strukturendring av ordføreren. Å sette dette oppimot oppbygging av et helsekvartal er småtteri.

Men Høyre bruker gjerne penger. I samme strategidokument «viser» H/Ap/Sp initiativ med å planlegge for nytt Mølen ressurssenter, sette i gang med reguleringsplaner og nye driftsoppgaver for kommunen. Har vi penger til sånt, når vi i samme budsjett «forlot» avsetningen til Kaupangprosjektet, som vi ikke hadde/fikk penger til i 20 år?

Dette minner om ved forrige valg (2015) hvor H bar fram forslag i valgkampen, via Løft Larvik, om gjestehavn i Indre havn. Ap blei med og etter 4 år sitter vi igjen med ingen ting, men stort ressursforbruk i kommunen og direkte utgifter til planer/konsulenter. Hvor mye?

Høyre satte i gang mye styr for planlegging av undergang ved Alfhilds kiosk (som eventuelt burde vært tenkt på planprosessen). Det kosta direkte sikkert 500.000 kr i planlegging/eget ressursforbruk.

Godt at ordføreren har sett det SV har pekt på lenge, en «overplanlegging» av bolig- /byggearealer i kommunen - ressurssløsing samfunnsmessig.

Og SV har påpekt kommunens gratisarbeid for rundt 1 million for boligplanlegging for utbygger på Tenvik boligområde. Her var flere enn Høyre for.

Den store investeringa i skoler er jo den store «posten» i budsjettet.

Å trekke inn helse- og omsorgsinvesteringer i 100 millioners klassen i sammenheng med barnehagetilbudet, når lommeboka ellers sitter løst, synes vi er uriktig prioritering.

SV prioriterer å beholde barnehagetilbudet og regner med tilflytting til en flott bokommune.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags