Kutt ut da!

Av
DEL

LeserbrevLeserbrevspalten er slunken. Men politikken fortsetter.
Nå er det skjermingstillegget for uføre regjeringa går løs med fynd og klem, på de menneskene som er aller svakest stilt. «Problemet» til regjeringa er at «de som er uføre får med dette tillegget mer i pensjon enn de som velger å ta ut pensjon tidligere, og det strir mot arbeidslinja!». Det er mye detaljer her, men jeg synes det høres ut som et varsel om at det ikke skal lønne seg å bli ufør! Det kan jo ikke være at H, FrP, KrF og V tenker sånn, folk ønsker jo ikke å bli uføre? Antall uføre øker!

Men denne regjeringa, først med H og FrP, har systematisk leita etter «småbeløp» som rammer «småfolk»!

Vi har nevnt det før valgkampen: Kutt i barnetillegget for uføre, reduksjon i bostøtte, feriepengekutt for arbeidsløse, kutt i dagpengene, skattlegging av sluttpakker, reduksjon i pleiepengeordningen, lavere stønad for inkontinente, høyere innslagspunkt for statlig trafikkskadestøtte, multipleietrengende og andre sterkt pleietrengende, reduksjon (fjerning) av diettstøtte for cøliaki/glutenallergi, tannreguleringsinnstramming, kutt i støtte til spesialdiett for barn med alvorlig genfeil. Og Arbeidsavklaringspenge-ordningen er innstramma og kommunene fikk 3100 flere sosialhjelpsbrukere. Larvik fikk sin økning i sosialhjelpsbudsjettet i 2018.

Med kutt i dette skjermingstillegget for uføres pensjon, sparer regjeringa 130 mill i året og for få «fred» i regjeringa i bompengesaken rett før valget, brukte regjeringa 15 ganger så mye penger, 2 milliarder i året.
Men skattelettelsene var det råd til og det «loves» mer!

Regjeringa «elsker» skattelettelsene!

SV er spent på hva statsbudsjettet om vel ei uke gir av vilkår for Larviks nye kommunestyre enten det blir rød, blå, grønn, gul eller grå ordfører.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags