Valgets narrespill

Av
DEL

MeningerDa det gikk opp kommunestyret hva den «nye» styringsmodellen innebar (altså maksimal makt til rådmannen og minimalt med folkevalgte organer), sa AP-veteranen, Ragnar Johannessen: «Nå kan vi vedta budsjettet og så gå hjem og vente på kvartals- og årsrapporten».

Hans analyse viste seg å være rett. Når tar AP og Høyre ende et steg bort fra demokratiet. For det som nå synes å være opplegget, med en på bakrommet opprettet avtale mellom noen i AP og noen i Høyre, bør kommunestyre ikke engang møtes til budsjettmøte. Valget har vitterlig vært et narrespill på lik linje med de land vi ikke ønsker å sammenligne oss med.

Når har ikke de siste års kommunestyremøter vært noe å klappe for – verken framgangsmåte eller resultat. Det skyldes verken ordfører eller kommunestyrerepresentantene for øvrig, men deres manglende fora for å drøfte sakene og derigjennom finne de gode løsninger på demokratisk vis.

Mitt råd er derfor: Gjeninnfør demokratiet med hovedutvalgsmodellen. Det innebærer at flere folkevalgte personer kan få bidra med sine tanker som for eksempel i skolestyre, helse- og sosialstyre, kulturstyre, teknisk styre, jordstyre, barnevernsnemnd, tilsynsutvalg til de kommunale og private sosiale institusjoner, og fremfor alt: Formannskapet medlemmer må møtes minst hver 14. dag.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags