Flott at pride-flagget ble heist!

LARVIK: Pride flagg på Torget i Larvik.

LARVIK: Pride flagg på Torget i Larvik. Foto:

Av
DEL

MeningerPride fyller 50 år i år og startet som en protest mot at ikke homofile hadde samme rettigheter som heterofile. Det er fint at Larvik kommune flagger på pride-dagen. 

Homofile ble i årevis utsatt for hets. Derfor protesterte de den 28. juni 1969 som er kjent som Stonewall. Den første marsjen, eller paraden om du vil, var året etter, den 28. juni 1970. 

Fram til 1972 var det ulovlig å være homofil i Norge. 

Partnerskapsloven trådte i kraft våren 1993 og ble opphevet 1. januar 2009 da ekteskapsloven trådte i kraft her i Norge. At homofile kunne vie seg i kirken ble endelig vedtatt 1. februar 2017. 

En kan ikke respektere noe uten å støtte det, det er veldig selvmotsigende.

Som heterofil slipper en frykten for å bli banka opp eller voldtatt pga ens legning. Selv om vi er i 2019, er vi ikke kommet så langt som en burde. Derfor er det fint å vise solidaritet og støtte.

En familie kan bestå av både to fedre og barn eller to mødre og barn uten at en trenger å se på det som unaturlig. Det er kun gammeldagse holdninger - som KrF viser i innlegget i ØP (22/6) - som gjør at en tenker at det ikke er bra for barnet. Om en hadde snakket med barn og hørt, så hadde man forstått at de er mer forståelsesfulle. Det er ikke de som vokser opp som homofile foreldre som har fordomsfulle holdninger. 

Det er mer undervisning innenfor skolen der en forteller om likekjønnede forhold og homofili slik at de kan forstå at det er vanlig. NRK Super har flotte undervisningsprogram angående dette temaet. 

Jeg er for at vi heiser pride flagget for å vise mangfold for marginaliserte grupper i samfunnet, nettopp for å være et forbilde for barn og ungdommen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags