MDG slår ring om strandsonen

TILGJENGELIGHET: MDG sier nei til mer bebyggelse og ja til tilgjengelighet for alle

TILGJENGELIGHET: MDG sier nei til mer bebyggelse og ja til tilgjengelighet for alle Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tiltak i strandsonen er i utgangspunktet ikke lov i det hele tatt. Der det allerede ligger bebyggelse plassert i 100- meters belte fra sjøen, må det søkes om alle endringer eller nye tiltak. Skulle en velvillig, for ikke si lemfeldig, kommune mene at dette var helt greit skal dette innom Fylkesmannen som har et overordnet ansvar for kyst- og strandsone og som har myndighet til å sette foten ned.

Det finnes alltid krefter som har større interesse for utbyggere og hytteeiere enn glade vandrere, naturelskere og badeengler– kort sagt enn allmennheten.

I Kragerø, der hyttene står tett langs vannkanten, vil et enstemmig kommunestyre innføre noe de kaller «Funksjonell strandsone» som innebærer at bredden på sonen varierer ut ifra hvor mye bebyggelse det er fra før. Der hvor det allerede er dyktig nedbygget, skal søknader om tilbygg, utbygg og nybygg behandles enkelt og greit uten å koble inn Fylkesmannen.

Dermed vil de lokale interessene kunne spille friere uten å la brysomme naturhensyn stikke kjepper i hjulene.

For Miljøpartiet De Grønne høres dette vanvittig ut, men nå har Frp i Kragerø lansert «Funksjonell strandsone» for partileder Siv Jensen. Hun mener det må være lov å bruke hode, og tar innspillet videre til regjeringen.

Vi heiser grønt flagg for vern av strandsonen og sier nei til mer bebyggelse og ja til tilgjengelighet for alle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.