Barokk, pølser og politikk

POLITIKK: Blir det mye Bast og hokuspokus i tiden framover?spør artikkelforfatteren.

POLITIKK: Blir det mye Bast og hokuspokus i tiden framover?spør artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg minner om Otto von Bismarcks ord «Den som får kjennskap til hvorledes pølser og politikk blir laget, får aldri siden en rolig natts søvn», ytret Hallstein Bast, MDG, i ØP 4. ds.. Bakgrunnen for denne bombastiske selverkjennelse, med forbehold om grov sjølironi, var at ØP hadde fått et innblikk i de enkelte partienes prioritering, og hvordan politikk blir formet gjennom diskusjon og forhandlinger. Med Bast sin lange fartstid i politikken som sannhetsvitne, må vi tro.

Synonymordboka viser opp trettifem synonymer på ordet pølsevev, for eksempel abrakabradra, ammestuesnakk, hokuspokous, narrestreker, fjas, visvas, galmatias, prat, snikksnakk og pølsesnakk for å nevne noen. Politikk er ikke nevnt, men føyer seg pent inn som sentral smaksingrediens i pølseveven, tolker vi Bast og Bismarck rett.

At anonymordboka er inne på noe vesentlig, understreker Bast med kraftfull ammestuesnakk, sitat; «Nå er det noen som mener Larvik Barokk blir feil prioritering i forhold til barn og unge i Larvik. For det første tilhører ikke barokkmusikk noen bestemt gruppe, men kan med fordel spres til alle aldersgrupper.» Hvordan forstå slikt snikksnakk?

Jo, ØP 2.ds. viser 719 solgte billetter pluss 570 gratisbilletter over tre år fordelt på 24 forestillinger. Sponset med kroner 1088 per billett i perioden. Ikke akkurat brød og sirkus for folket, nei. Hva får vi om vi nå vever sitatet sammen med pølser og politikk? Jo, søvnløse netter med anelser om abrakadabra i stedet for fornuftig politikk for det jevne folk, lyder budskapet fra Hallstein Bast.

Vi gnir søvnen ut av øynene. ØP har kikket politikerne i kortene. Hestehandel like gammel som politikken sjøl, så man. En avsløring Hallstein Bast likte dårlig. Blir det mye Bast og hokuspokus i tiden framover? Venstre ble etter hvert nesten ikke delelig på to. Og MDG er jo ikke større enn en pølsesnabb.

-Litt å tenke på?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags