Nei, vi har ikke økonomi til et nytt bibliotek

VIKTIG FOR SENTRUM: Larvik bibliotek ligger per i dag i Larvik sentrum, og bidrar dermed med en sterk faktor til at folk nettopp kommer til sentrum, skriver Phillip Thomassen.

VIKTIG FOR SENTRUM: Larvik bibliotek ligger per i dag i Larvik sentrum, og bidrar dermed med en sterk faktor til at folk nettopp kommer til sentrum, skriver Phillip Thomassen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKjære kommuneledelse!

I dag leste jeg i ØP om at dere vil flytte biblioteket til Sanden, og det fikk til meg å lure: Hva i alle dager er det dere holder på med slik tankegang? Har dere kanskje tenkt over at biblioteket ligger fint der det er? Har vi i det hele tatt økonomi til det?

Larvik bibliotek ligger per i dag i Larvik sentrum, og bidrar dermed med en sterk faktor til at folk nettopp kommer til sentrum. Nesten den eneste andre grunnen til at folk kommer er pga bussterminalen, og utenom det så er Larvik dessverre en relativt død by etter hvert som Nordbyen har blitt mer utbygd. Det biblioteket vi har nå er heller ikke gammelt ettersom det ble bygget i 1984 og har en perfekt lokasjon. Hvorfor fjerne noe som fungerer så bra som det gjør i dag? Har dere en hemmelig plan om å flytte alt ut av sentrum? Vil dere virkelig bidra til at Larvik blir en uattraktiv og enda mer død by enn det Larvik er fra før?

Det største spørsmålet jeg har er hvor dere skal få penger fra til å bygge et splitter nytt bibliotek? For litt siden fikk vi vite at Larvik havna på bunn av Kommunebarometeret når det gjaldt økonomi. Ja, vi havna på plass 358 ut av 422 kommuner. Vi burde skamme oss over hvordan kommuneledelsen har håndtert økonomien på de siste årene. Larvik har for det meste vært en fungerende arbeiderby, men nå begynner ting å gå i en katastrofal retning.

Vi har ikke råd til det med andre ord, og disse pengene burde heller bli bevilget til å forbedre byen og ikke minst kommunen vår. Vi ligger over landsgjennomsnittet når det kommer til barnefamilier som lever under fattigdomsgrensen i Norge, vi har en utrolig høy arbeidsledighet pga manglende arbeidsplasser, eldreomsorgen er sviktende, og psykiatri og rusomsorg er på sitt verste ettersom det er kraftig underbemanning av slike utdanna fagpersoner her i Larvik. Vi har ikke råd til å gjøre noe med alt det jeg nevnte nå, men å bygge nye og flotte bygg til mange millioner, det har vi råd til?

Hele situasjonen erfor min del latterlig, og jeg ønsker ikke å bo i en kommune hvor penger blir bevilget på feil måte. Jeg ønsker å bo i en kommune med en fungerende ledelse, men da må jeg se til enten Tønsberg eller Sandefjord. Noe både Sandefjord og Tønsberg har fått til også, er å ha BÅDE kjøpesenter og bibliotek i sentrum av byen, som gjør byene både aktive og attraktive. Hvorfor klarte aldri Larvik dette? Greit nok at vi har AMFI, men er jo ikke akkurat noe stort og har ingen interessante butikker. Så jeg spør nok en gang igjen, har dere virkelig et ønske om en død by?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags