Gå til sidens hovedinnhold

ØP og fjæra som ble til ti høns

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lørdagsavisa gjør ØP et stort nummer av en fillesak som startet med en fleipete kommentar fra en Stavernsvenn på min åpne Facebookvegg/FB sist torsdag. En åpen blogg med 1.000 følgere og stor takhøyde for en levende debatt, og ofte med solid glimt i øyet!

I motsetning til ØPs spalter hvor dessverre sensur og utestengelse av personer og meninger den rødgrønne redaksjonen ikke liker. Abonnentene; de som er igjen, får servert A-pressens «politisk korrekte» redaksjonelle linje. Leserflukt og synkende opplagstall for uinteressante media i Norge, overrasker ikke, de mener stort sett det samme. Totalt avhengig av flere hundre millioner i statlig pressestøtte i en tid hvor nyhetsstrømmene og de interessante debattene overtas av sosiale medier – og åpne folkemøter.

ØPs lørdagsoppslag om at «arrangøren kan være i hardt vær», åpenbarte avisens infame hersketeknikk «å ta mannen og ikke ballen» Monopolavisens ofte negative nyhetsvikling om livet og personforfølgelse i bakkebyen. – Er det ikke for lengst etablert et allment krav å «gjøre hverandre gode»i Larvik?

 

Torsdag, samme dag som ØP mottok en fyldig pressemelding/PM om DebattForumLarviks ambisiøse høstprogram, postet jeg en utvilsom nyhetssak på min FB-vegg. Den diskrimineringsdømte frisøren fra Bryne, uredde Merete Hodne og den unge hijabkledde muslimen, Malika Bayan som ble nektet hårbehandling fordi frisøren misliker hijab som et politisk plagg – kommer begge til Larvik for å delta i neste ukes store debatt på Sliperiet «Hijab & niqab – islampolitikk eller religion?» For første gang møtes kamphønene til duell i regi av debattleder, Yama Wolasmal/TV2s dyktige nyhetsanker, etter den kontroversielle dommen i Jæren tingrett.

Nyheten avstedkom positivt nyhetsoppslag og intervju med undertegnede i Norges største avis, VG fredag og en rekke hyggelige kommentarer og plenty «Likes» fra folk som digger initiativet. I ØP derimot blir man som arrangør hengt ut på første siden med en simpel løgn om at jeg «Bagatelliserte grov hets»

Sist torsdag var jeg hektisk opptatt i møter i Oslo med forberedelser til debattkvelden i Larvik og i selskap og konsert på kvelden med begrenset mulighet til å følge alle kommentarene på min diskusjonstråd på FB. Da jeg i en pause leste min kamerats lystige kommentar om muligheten til å få seg en klipp av frisøren fra Bryne som i neste uke kommer på«Sliperiet», besvarte jeg fleipen med «Ta med hyssingen så ordner vi det backstage». Det ØP glatt misforstår er uttrykket «hyssingen» – ikke ukjent sjargong hvor hyssing = hår på skallen.

En nettidiot som heller ikke tok fleipen, foreslo at man skulle bruke hyssingen til å stramme godt rundt halsen på muslimen Malika Bayan når hun kommer til Larvik neste mandag. Utpå kvelden på bursdagsfesten på Rockefeller ble jeg tipset om at ordbruken på min diskusjonstråd/FB var blitt vel barsk. Uten å fordype meg i debatten sendte jeg i animert festhumør fra mobilen en kjapp FB melding for å roe gemyttene; «det ekke så fa´li, gutta bare kødder!»

At det var oppstått en mismatch mellom oss fleipende FB venner i Stavern om hårklepp og kommende frisørbesøk fra Bryne og uvelkommen rasistprat fra en ukjent nettdust på min FB vegg, ble jeg først klar over da ØP´s journalist, Lasse Nordheim fredag formiddag ringte meg om saken. Selvsagt tok jeg straks avstand fra hva nettidioten i trakasserende ordelag hadde skrevet stygt om Malika, vår gjest på Sliperiet.

At den unge muslimske kvinnen i ord og tale forsvarer sin bruk av hijab, står det selvsagt respekt av. Mens mange nordmenn mener at det kontroversielle kvinneplagget er et politisk plagg for radikal islam og fremmedelement i vårt samfunn, at hijab hindrer god integrering og er direkte kvinneundertrykkende. Tema som vi skal diskutere i saklig former, uten trusler eller hets, på det åpne folkemøtet neste mandag på «Sliperiet».

Dette understreket jeg i tydelige ordelag for ØPs journalist som gjentatt forsøkte å lure meg på limpinnen. Jeg bad ham skrive saklig og etterrettelig om det forestående debattmøtet basert på fyldig PM som avisen hadde mottatt. Og fortalte ØPs sensasjonshungrige mann at jeg straks ville skrive et innlegg på min Facebook-vegg hvor jeg klart og tydelig ville ta avstand fra de krenkende ytringene mot Malika og be vedkommende om å slette sin rasistiske kommentar. Dette ble straks lagt ut på nett.

Oppgitt våkner man derfor lørdag morgen til den usaklige nyhetssaken som ØP hadde kokt sammen fremfor en positiv nyhetssak om det utvilsomme «scoop» som DebattForumLarvik etter omfattende arbeid nå har fått til. Med arrangementstøtte fra stiftelsen Fritt Ord kommer altså kjente samfunnsdebattanter til brennaktuell debatt ledet av TV2s nyhetsanker & «Underhuset», Yama Wolasmal.

Møtet innleder høstens varierte og spennende debattserie på Sliperiet: 2. november, bare dager før det spennende USA valget, er temaet «Hvem blir USAs neste president – Trump eller Clinton? med NRKs dyktige ex-nyhetsanker, Christian Borch som møteleder. I slutten av november arrangerer vi forsvars- og sikkerhetspolitisk debatt «Hva truer Norge nå?» med forsvarssjef og stort panel med Stortingspolitikere og fremtredende samfunnsdebattanter.

Istedenfor å omtale spenstige satsinger som setter Larvik positivt på kartet i debatt- og ytringsfrihetssammenheng, velger altså lokalavisa å fabrikkere en drittpakke med injurierende førstesideoppslag om at jeg «Bagatelliserte grov hets» – hvilket jeg som styreleder i DebattForumLarvik altså IKKE gjør». Når ØP dessverre forsøker å ødelegge vår satsing med å arrangere åpne debattkvelder med tema som interesserer folk flest – over 200 møtte opp på folkemøtet i april – håper vi at mange setter kursen for folkemøtet på «Sliperiet» neste mandag. Vi lover høy temperatur, en hyggelig kveld og kaffe og mingling i pausen. Velkommen!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.