Stasjon i Kongegata og frie arealer i Indre havn

FOR UNGDOMMEN: Indre havn bør være et sted der ungdommen føler seg hjemme.

FOR UNGDOMMEN: Indre havn bør være et sted der ungdommen føler seg hjemme. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFor oss er en stasjon i Kongegata (høy løsning) det beste alternativet, og vi tror at det på lang sikt er det beste alternativet for Larvik også.

Plassering i Kongegata frigjør den eksisterende barrieren som toglinja utgjør i dag mellom Storgata og Indre havn.

En høy løsning for Indre havn vil derimot bare forsterke den eksisterende barrieren ytterligere. Den vil i tillegg medføre mer utbygging ved stasjonen, noe som egentlig er positivt, bare ikke ved Indre havn. Indre havn er i dag et flott område med åpne arealer som gir oss, ungdommer, tilgang til møteplasser for trening, avslapning og bading.

Det er ønskelig med etablering av restauranter og utesteder ved Indre havn, men det kan like gjerne gjøres med en stasjonsplassering i Kongegata. Kontorer, andre bygg for arbeidsplasser og leiligheter, kan bygges i nærheten av togstasjonen, mens de fine arealene i Indre havn beholdes, og forbedres med restauranter og rekreasjonssteder. Vi skaper da et nytt, fungerende knutepunkt i sentrum med kort vei ned til store friarealer på indre havn; i historiske og naturskjønne omgivelser.

Det skapes altså en fin kobling mellom Indre havn, Storgata og Grandkvatalet, samt en åpen linje opp til et oppusset, inkluderende og brukervennlig bysentrum. Brukervennlighet er viktig, og vi håper det satses på bl.a. grønn transport, og at løsningen blir tilrettelagt for både sykkel, buss og bil.

Når det gjelder hva som skal være i Indre havn, så er det viktig med allsidighet og inkludering. I dag er Indre havn et godt eksempel på et inkluderende sted, da det ikke koster å være der, spille volleyball, trene, eller bade. Dersom det kommer spisesteder der håper vi på et variert tilbud, slik at alle kan komme og nyte et måltid der. Vi, som ungdommer, savner steder å være, og håper at vi ikke blir uteglemt eller satt utenfor i en eventuelt videre utvikling av Indre havn. 

Vi mener at etableringen av Kongegata, etterfulgt av et fornyet sentrum er den beste løsningen. For hva skjer egentlig med bysentrum om vi sentrerer oss rundt indre havn?

Vi tror at en stasjon i Kongegata kan flette byen sammen, åpne for flere muligheter rundt Indre havn, og skape nytt liv i Larvik. Det er viktig at det skapes et bysentrum tilpasset alle og alle aldersgrupper så godt det lar seg gjøre. Stasjonsutbygging i Kongegata blir krevende, men ikke umulig. Det vil kreve nøye planlegging og kommunikasjon mellom alle berørte parter. Vi håper og tror at Larvik kan vise pioner-evner i alle ledd slik at vi kan oppnå en togstasjon i byen, et fornyet og forsterket sentrum, og sist men ikke minst: Åpne og frie arealer med en sjøfront som er for alle.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags