Gå til sidens hovedinnhold

200.000 kr på fest til kommuneansatte fordi Lardal kommune avskiltes? Ikke greit!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det greit å bruke 200.000,- av lardølingenes skattepenger på en fest for kommunens ansatte? Rådmannen i Lardal ønsker at kommunestyret den 26.9. bevilger inntil kr 150 000,- til et arrangement i form av en fest for alle ansatte i Lardal kommune. Dette for å markere at Lardal som egen kommune om drøye 3 måneder er historie. Det er allerede bevilget 48.000,- til AMU tiltak, som nå også er tiltenkt brukt til denne festen.

Lenke her til saken

I formannskapsmøte i Lardal den 19. d.m. ga jeg uttrykk for at ansatte i kommunen har gjort og gjør en formidabel jobb, men å bruke inntil 200.000 kr (tilsvarer 1.000 kr pr ansatt) på en fest for de ansatte i kommuen, ikke er riktig bruk og forvaltning av innbyggernes felleskasse. Jeg var alene om å være i mot en slik disponering av felleskassa, men håper at flertallet i kommunestyret kommende tirsdag, støtter mitt syn. Lardal Tverrpolitiske Liste og jeg er gjerne med på å bevilge 200.000,- til noe som kommer alle; kommunalt ansatte, som innbyggere tilgode. Gjerne i form av et nærmiljøtiltak av varig karakter, eller investering i f.eks. skole/omsorgstjenesten, som kan gi et bedre tilbud og tjenester for lardølinger. Men å "svi av" inntil 200.000,- for et arrangement i form av en fest for kommunalt ansatte i forbindelse med at Lardal som egen kommune avvikles, støttes ikke.

 

Om vår sammenslåingspartner Larvik kommune skulle fulgt opp Lardals ramme pr. ansatt, ville et arrangement kostet innbyggerne i Larvik ca. 3 mill. kr... Jeg håper flertallet av kommunestyrets medlemmer i Lardal den 26.9. også erkjenner at det er uklok forvaltning av innbyggernes felleskasse å "svi av" nær 200.000,- i løpet av noen timer på en fest!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.