EN BAROKK DISKUSJON I LARVIK

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevØP har slått stort opp at Larvik Barokk har fått støtte, mens andre ikke har. Etter noen ringerunder har journalist Per Albrigtsen kunne avdekke at det har foregått forhandlinger der partier har gitt og fått, før et budsjett ble lagt frem i desember.

Kanskje ikke særlig overraskende, men så var det dette med at noen har fått tildelinger og ikke alle. Dette er prioriteringer som er gjort og det er partienes valg, basert på rådmannens anbefaling. Vi kjenner igjen diskusjonen om hva som skal prioriteres i alle budsjett fra kommuner, fylker og Storting.

Nå er det noen som mener Larvik Barokk blir feil prioritering i forhold til barn og unge i Larvik. For det første tilhører ikke barokkmusikk noen bestemt gruppe, men kan med fordel spres til alle aldersgrupper.

SV, som særlig brant for forslaget, mente også at Larvik Barokk underbygget identiteten til byen og at dette var særlig viktig i en tid hvor byen står foran store endringer. Samarbeidspartiene var enige.

Kammermusikkfestivalen hadde ikke søkt i år, men vi regner med at søknad kommer, så vi skal behandle denne i sammenheng med årsavslutningen. Det er en del av budsjettvedtaket.

Kommunen har en tilskuddsordning som fikk økt sin ramme med 700.000. hvert år fremover. Fra og med i fjor. Det er også bevilget 1 million til lag, foreninger, organisasjoner, virksomheter og befolkningen for øvrig som vil sette i gang kulturelle prosjekt og samarbeid som knytter kommunen sammen. Her vil administrasjonen særlig ha barn og unge for øye.

Så kan man jo i tillegg også nevne ungdomskortet som gir rimeligere adgang til kino og tilskudd til kulturtilbud og ungdomstilbud i Lardal. Samarbeidspartiene har vært markert og tydelige i sin vilje til å styrke mangfold og bredde i kulturtilbudene gjennom budsjettene vi har lagt frem.

En viktig prioritet har vært å holde oss innenfor rådmannens rammer. Det har vi fått til.

Samarbeidspartiene har gitt og fått, men står alle solidarisk bak budsjettet vi la frem til etter mange samlinger og vurderinger. ØP er fortsatt rystet etter å ha fått et innblikk i de enkelte partienes prioritering og hvordan politikk blir formet gjennom diskusjon og forhandlinger.

Jeg minner om Otto von Bismarcks ord «Den som får kjennskap til hvorledes pølser og politikk blir laget, får aldri siden en rolig natts søvn».

Likevel ønsker jeg Per Albrigtsen mange gode og søvnrike netter i fremtiden.

Hallstein Bast

MDG

Hallstein Bast

MDG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags